Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2017 door Dirk van Genderen | Breaking Israel News

'Turkije wil zeggenschap over de Tempelberg'

De Tempelberg in Jeruzalem is misschien wel dé plaats op aarde waarover de heftigste geestelijke strijd woedt. In 1967 heroverde Israël Oost-Jeruzalem, inclusief de Tempelberg, op Jordanië. Het beheer van de Tempelberg droeg Israël weer direct aan Jordanië over. Dit beheer wordt op de Tempelberg uitgevoerd door de islamitische organisatie Waqf.

Het Israëlische tijdschrift Hashiloach, uitgegeven door het Tikvah Fund, meldt dat Turkije probeert meer invloed te krijgen op het beheer van het Tempelberg. David Koren en Ben Avrahami, kenners van de situatie in Oost-Jeruzalem, stellen dat Turkije al miljoenen dollars heeft geschonken aan NGO’s (Niet Gouvernementele Organisaties) in Oost-Jeruzalem, om de invloed van Turkije op Arabische inwoners te vergroten.

Onlangs beschuldigde de Turkse president Erdogan Israël van het vermoorden van Palestijnen en riep hij Turken op massaal naar de Al-Aqsa Moskee te gaan. Alles wijst erop dat Turkije het beheer van de Tempelberg in handen probeert te krijgen. Het valt ook op dat steeds meer Arabische inwoners van Jeruzalem pro-Turkije zijn. Op steeds meer plaatsen verschijnen Turkse vlaggen, zelfs op de Tempelberg. Deze ontwikkeling baart Israël zorgen, temeer Turkse steun en betrokkenheid bij Moslim Broederschap-elementen in de stad.

Het is nu honderd jaar geleden dat de laatste Turkse soldaat uit Jeruzalem werd verdreven door het binnenvallende Engelse leger.

Lees ook: "Strijd tussen God en satan eindigt op de Tempelberg" en Erdogan verzet zich tegen 'verjoodsing' van Jeruzalem.

Dit bericht verscheen via Breaking Israel News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen