Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 december 2021 door Jeffrey Schipper

Wie een aantrekkelijke kerk wil zijn loopt volgens Arie de Rover een groot risico op afgoderij

“Als je de diepte van genade ervaart, mag elk meningsverschil er zijn. Ik heb er dan ook geen moeite mee als mensen mijn nieuwe boek niet pruimen.” Vorige week vertelde Arie de Rover, schrijver van het nieuwe boek ‘Genadeloos goed’, hoe streven naar een gelukkig en zorgeloos leven Gods genade in de weg kan staan. In dit laatste deel van dit tweeluik spreekt CIP.nl met De Rover over de afgod ‘aantrekkelijke kerk willen zijn’, omgaan met meningsverschillen en ‘lauwe’ christenen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek ‘Genadeloos goed’ van Arie de Rover te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig en behartenswaardig interview. Héél sterk vind ik deze uitspraak van Arie de Rover: “Het is onmogelijk dat als jij je aansluit bij een beweging die kostbare genade uitleeft dat je als mens dezelfde blijft. Dat kan niet. Je leven verandert dan per definitie. Die verandering vindt niet plaats op gedragsniveau, maar het verandert je identiteit. Je betekenis en zekerheid haal je dan uit een andere en krachtiger bron.” En ook: “Genade en waarheid horen altijd samen te gaan”.
K
Helemaal mee eens. Maar juist daarom moeten kerken ontzettend voorzichtig zijn met kerkelijke tucht op basis van gedragingen. Juist de grootste zondaren hebben Gods genade het hardst nodig. Iemand die zich niet wil bekeren, houdt het niet lang vol tussen mensen die Gods genade ontdekt hebben. Jezus at met hoeren en tollenaren. Laten die dan ook gewoon in onze kerken welkom zijn.
W
Mooi! Iemand die de genade (en de waarheid) diep doorleefd heeft!
Toon meer reacties (3)