Week van het Leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2021 door Redactie

Alle klachten reclamespotjes Week van het Leven afgewezen ondanks pro-choice-lobby

Alle klachten die bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn binnengekomen over de reclamespotjes van de Week van het Leven zijn afgewezen. Dat blijkt uit een uitspraak die de RCC maandag deed. Diederik van Dijk, directeur van NPV-Zorg voor het Leven, maakt de uitspraak op Twitter bekend en reageert opgelucht.

Nog nooit waren er zoveel klachten binnengekomen over de reclamespotjes, die tijdens de Week van het Leven worden uitgezonden, als dit jaar. In totaal betrof het maar liefst 960 klachten. Dat het er zoveel waren, kwam onder meer doordat bekende Nederlanders opriepen om een klacht in te dienen. Een van hen was Tim Hofman, presentator van het programma ‘Boos’. Eerder deze week besteedde hij in een uitzending van dat programma nog uitgebreid aandacht aan stichting Schreeuw om Leven. Hij riep eerder op om een klacht in te dienen tegen de reclamespotjes omdat de organisatie van de Week van het Leven volgens hem ‘hun interpretatie van de Bijbel wil doordrukken uit machtsoverwegingen’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Dat is goed nieuws! Iets om dankbaar voor te zijn!
a
Absoluut mee eens, Herman ! Want het is ZO waar wat in het spotje gezegd wordt: het gaat om een compleet eigen, levend, uniek mensje in de buik van de moeder. Dankbaar dat God de ongetwijfeld vele gebeden verhoord heeft ! Ds Alfons van Vliet
M
Prachtige spotjes! Blij met de uitkomst!