Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2021 door Willem J. Ouweneel

Het evenement Simply Jesus vraagt om een coronapas (en daar ben ik blij mee)

Hoera voor David de Vos! Hij houdt zijn rug recht, wat zijn schoonvader er ook van mag vinden en wat voor lelijke dingen zijn critici ook over zijn arme hoofd uitstorten. Hij gaat binnenkort het event Simply Jesus Come Together organiseren (5-7 november), en vraagt daarbij aan de deelnemers dat zij bij binnenkomst een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve test tonen. Dat is de normaalste zaak van de wereld; gewoon een zaak van gezond verstand. Je wilt de kans dat de deelnemers elkaar met een soms dodelijke ziekte besmetten toch tot een minimum beperken?

Ga maar na: bijna alle mensen die momenteel met corona op de intensive care liggen, zijn niet gevaccineerd. De samenleving moet opdraaien voor de kosten van hun verzorging. Zeker, ik ben dankbaar, want zónder de vaccins zouden wij duizenden méér doden hebben dan er nu zijn. Maar de ongevaccineerden blijven een voortdurend gevaar voor de samenleving. Het is vanzelfsprekend dat mensen die in grote groepen bijeen zijn, zich proberen te beschermen tegen besmettingen. Heel wat christenleiders die ‘op God vertrouwd’ hebben, zijn in allerlei landen intussen aan corona overleden omdat zij zich niets van de voorzorgsmaatregelen aantrokken. In één week heb ik twee van zulke eigenwijze vrienden in verschillende landen door de dood verloren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Coronavirus: storm in een glas water of teken van de eindtijd?
- De 'eindtijdkrant' van Jaap Dieleman: een klap voor fatsoenlijke bijbeluitleg
- Waarom de coronapaniek mij beangstigt: met een kanon wordt op een mug geschoten
- De zondagsheiliging: wat moeten we ermee?
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Hallo Meneer Ouweneel,

Het valt het mij op dat uw artikel oproept tot verdeeldheid. Daarbij, mijn belangrijkste punt, straalt er weinig liefde vanaf. Bij Jezus was iedereen welkom. Jezus schroomde niet om een melaatse aan te raken, te omhelzen en liefde te betonen.

Groet,

Reinout
Helemaal mee eens. De ( veroordelende) manier waarop WO over “anders denkenden” schrijft vind ik Christen- onwaardig en is respect- en liefdeloos. En Satan kijkt lachend toe.

Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (85)