Rab en Rik
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 augustus 2021 door Opperrabbijn Jacobs en Rik Bokelman

We moeten bidden voor rechtvaardigheid - Rab en Rik

In deze nieuwe aflevering van Rab en Rik gaat het onder meer over rechtvaardigheid en de rechtspraak. Welke lessen leert de sidra van deze week daarover? En in hoeverre is de rechtspraak eerlijk als een rechter een politieke voorkeur heeft? Je leest het deze week in Rab en Rik. 

Gedurende het Joodse jaar wordt de hele Thora gelezen in de synagoge. Opperrabbijn Jacobs deelt drie keer per week een wijze levensles aan de hand van het schriftgedeelte van die week. Naar aanleiding van die les stelt Rik enkele vragen, waar de rabbijn weer antwoord op geeft. Rab en Rik is een boeiend initiatief waarbij je vanuit het oudste boek ter wereld lessen leert voor vandaag!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Rab en Rik
- Wat de sjofar mij persoonlijk vertelt - Rab en Rik
- Een essentiële les voor Joods Nieuwjaar - Rab en Rik
- Je helpt je naaste door hem te corrigeren - Rab en Rik
- In het Jodendom zien we een gigantische opleving - Rab en Rik
- Deze maand worden gebeden sneller verhoord - Rab en Rik
Meer over Rab en Rik »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De gesprekken zijn van een hoog ethisch gehalte. Ik was even extra stil, bij de zin: "Met andere woorden: Eerst moet een mens zichzelf berechten, zorgen dat hijzelf volmaakt is. Pas als daaraan voldaan is, mag een rechter de medemens gaan beoordelen" Het bracht mij naar de Messias naam, (Menachem) de trooster, vervolgens naar Jesaja 40:13 ,,Wie bestuurde de Geest des Heren en onderrichtte Hem als zijn raadsman?
Deze vraag word gesteld met het oog op de troost voor het volk Israël, sprekende tot het hart van Jeruzalem waar iets volbracht zou gaan worden door een lijdensweg aldaar, waarbij de ongerechtigheid van het volk in dubbele ontvangenis voor al de zonden van onrecht, uit de hand des Heren geboet is" (Jesaja 40:1,2)
Toon meer antwoorden (2)