Marien Kollestaart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 juni 2021 door Patrick Simons

Marien Kollenstaart moedigt christenen aan te leven als Jezus: "We creëren een beeld van Hem als theologische teddybeer"

Leven zoals Jezus. Het wordt zo vaak gezegd en geadviseerd, maar wat houdt het eigenlijk concreet in? Is het niet een totaal onhaalbare missie om te leven zoals Jezus leefde? En wat heeft het leren leven zoals Jezus voor invloed op onze omgeving en het kerkelijke leven? Dominee Marien Kollenstaart schreef er het boek ’Zoals Jezus, een leven lang leren lijken op Hem' over. CIP.nl stelde enkele vragen: "Westerse christenen willen een God die ons bevestigt en bemoedigt. Daarom creëren we een beeld van Hem als theologische teddybeer."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek te bestellen

Reacties

Een heel mooie opsomming en het benadrukken van de rol van de Heilige Geest.

Wat ik mis, is de betekenis van het offer van Jezus in deze. En niet alleen omdat Hij de verstoorde verbinding tussen de mens en de Vader herstelde, maar dat Hij echt onze ik-gerichte natuur aan het kruis bracht. Ik ervaar dat het dagelijks in geloof bewust worden van deze aspecten mijn ego-cirkel doorbreekt. Dan is er niets meer te bereiken en tegelijkertijd nog een weg te gaan... in de kracht van Gods Geest.
J
Jezus kon zich "belangeloos wegcijferen". Wat wordt hier precies bedoeld met 'wegcijferen"?

Jezus had "geen minderwaardigheidscomplex of burn-out", was "een geweldig mens met een jaloersmakende persoonlijkheid".

Eigenlijk een soort supermens eigenlijk. Het komt bij mij wat raar over hier. Moeten we meer lijken op Jezus? Werk dan aan een jaloersmakende persoonlijk. Is dat wat hier bedoeld wordt?
J
correctie: persoonlijk moet zijn: persoonlijkheid
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen