eppo bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 mei 2021 door Eppo Bruins

Jodenhaat tiert welig in het rioolputje van internet: social media

Ik las deze week een indrukwekkende column van de Amerikaanse muziekjournalist Eve Barlow, waarin zij vertelt wat haar op social media overkwam tijdens de 11 dagen geweld in en rond Gaza. Barlow, van joodse komaf en een uitgesproken voorstander van het bestaansrecht van de staat Israël, is wel wat gewend en kan prima incasseren. Maar deze keer was het anders, feller. De haat en afkeer drongen door tot in het leven van alledag. En zij is daarin niet alleen. Barlow spreekt over een pogrom die op social media gaande is. Overdreven? Ik denk het niet.

Pro-Israël twitteraars nemen niet zo gauw de rol van slachtoffer aan. Ze zijn vaak zelfbewust en stellen onvermoeibaar - meestal goed controleerbare - feiten tegenover de onwetendheid en onkunde die welig tiert op het rioolputje van internet, wat Twitter inmiddels is. Barlow doet dat met de sterke overtuiging dat het letterlijk van levensbelang is om de waarheid te verkondigen. De uitvoerige column van Barlow laat haarfijn zien dat er een fundamentele grens is gepasseerd met digitaal antisemitisme, haatzaaien en oproepen tot geweld tegen Joden. En dat het zich vermengt met wat er werkelijk gebeurt in onze straten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eppo Bruins
- Even terug in de Tweede Kamer: op het ‘reservebankje’ bij de ChristenUnie
- Iedere discussie over Israël en Palestijnen is vruchteloos geworden
- Israël wordt onder het mom van mensenrechten telkens weer apart behandeld
- Noodkreet: Ondernemers zijn echt aan het eind van hun latijn
- In Nederland wint het systeem te vaak van de menselijkheid
Meer over Eppo Bruins »

Reacties

Ik hou van Israël

Het land van god
L
Uit naam van 'anti-fascisme' steekt het antisemitisme weer de kop op. "De fascisten van de toekomst zullen zich anti-fascisten noemen."
B
Zolang de aardbol draait zal dit niet veranderen. Als kind dacht ik, dit gebeurt nooit meer zoveel haat tegen de joden na de sjoa. Heb mogen zien dat er alleen verzoening komt voor beide volken in yeshua. Hoop dat de kerk/gemeente in Nederland/Europa onze Joodse broeder altijd zal beschermen en niet te vergeten onze regering.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen