heugten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 maart 2021 door Gert-Jan van Heugten

Met de Bijbelse leeftijd is de opwarming van de aarde helemaal niet zo dramatisch

Normaal gesproken zie ik politiek als iets wat vooral andere mensen overkomt. En dat vind ik eigenlijk wel best. Dan hou ik lekker tijd over voor belangrijke dingen. Toch ben ik elke paar jaar gedwongen me in de politiek te verdiepen, ook nu weer. En nu, zo vlak voor de verkiezingen, zweef ik er nog lustig op los.

Woensdag mogen we naar de stembus. Alhoewel, mogen… het voelt eigenlijk wel een beetje als móéten. Een eeuw geleden hebben dappere burgers er moedig voor gestreden dat iedereen stemrecht heeft, en dat recht moeten we benutten, al was het alleen maar uit respect voor alle bloed, zweet en tranen die het onze voorvaderen heeft gekost. Bovendien, als je niet gaat stemmen, dan vergooi je niet alleen je inspraak in hoe ons land wordt bestuurd, maar ook je ‘recht’ om te zeuren als Den Haag het weer eens niet goed doet. Dat vind ik tenminste. Dus toch maar het gedesinfecteerde rode potlood ter hand nemen. Maar welke partij verdient mijn netjes ingekleurde rode bolletje?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gert-Jan van Heugten
- Ik heb corona gehad (en het is niet zomaar een griepje)
- Een nieuw boek over evolutie en schepping: een beetje wetenschap en een beetje Bijbel
- Internetchristenen, jullie maken er een zooitje van
- Het mengelmoesgeloof van gelovige wetenschappers is niet ongevaarlijk
- Hoe we ons kunnen wapenen tegen de nepnieuwspandemie
Meer over Gert-Jan van Heugten »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als iemand die 20 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan lees ik dit artikel met verbazing. Ik ben zelf geen expert, maar het lijkt me dat de input van klimaatmodellen, zoals de hoeveelheid zon, concentratie van broeikasgassen, hoeveelheid wolken etc. niets te maken hebben met de leeftijd van de aarde. En waarom is de opwarming van de aarde minder ernstig als de aarde 6000 jaar i.p.v. 14 miljard jaar oud is? Het lijkt me dat de poolkappen nog steeds even hard smelten.
J
Met de bijbelse leeftijd zou de opwarming van de aarde helemaal niet zo dramatisch zijn. Helaas vind ik in dit artikel totaal geen onderbouwing van dit standpunt.
K
@Nico Hoogland: we produceren hier per saldo meer voedsel dan dat we zelf eten. Verder heb je wel gelijk, maar behalve een klimaatprobleem hebben we in ons kleine landje ook nog een milieuprobleem. De oplossing zit dus in de export van onze kennis, om zo landbouwgrond die er al is, beter te benutten.
Toon meer reacties (3)