piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 december 2020 door Piet van Midden

Paulus zou in onze tijd nooit een Verklaring Omtrent Gedrag gekregen hebben

We hebben allemaal een verleden, en dat kan je dwars zitten. Of je een voet dwars zetten. Ik denk aan Kauthar Bouchallikht. Ze staat namens GroenLinks op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer als nummer 9 en hoort bij de groenen met een moslimachtergrond. Bij die besluitvorming is kennelijk ook meegenomen dat ze vicevoorzitter van Femyso (Forum of European Muslim Youth and Student Organizations) was of inmiddels was geweest, een jongeren-moslimorganisatie die banden onderhoudt met de Moslimbroederschap.

Die Moslimbroederschap wordt door geheime diensten van Europa als een terroristische organisatie gezien of onderzocht. Maar Arabische landen moeten ook niets van deze club hebben. In Egypte, waar de organisatie vandaan komt, kun je maar beter niet bij de Moslimbroederschap behoren of ervan verdacht zijn. De regimes zijn al niet zo fris, maar op de Broederschap zijn ze gebeten. Dat is een van de redenen dat degenen die de ideeën van de Broederschap aanhangen, zich graag op die plekken in Europa nestelen, waar vrijheid van godsdienst een groot goed wordt geacht. Alles is beter dan Egypte. Overigens: Hamas, u kent ze wel van de leuzen in de voetbalstadions, is ook geboren uit de Moslimbroederschap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Volgens mij is Paulus in zijn tijd ook tegengewerkt, hetgeen resulteerde, dat hij zich tot de heidenen wendde en zelf gemeenten stichtte, zie in Handelingen zijn 1ste en 2de reis. Hij was tenslotte door Jezus Himself geroepen op een unieke manier. Zo'n unieke apostel roeping heeft een enorme authentieke kracht en kan niet zonder vrucht blijven ook heden ten dage niet vlgs. mij. Overigens ik ken mensen met een criminele achtergrond die gelovig zijn geworden en na een periode van goed gedrag wel de V.O.G. hebben gekregen. Zeg nooit nooit!
Ook Nicky Cruz, de beruchte crimineel uit de U.S.A. is zo'n 30 jaar geleden de wereld rondgereisd om van zijn Heer te getuigen toen hij tot bekering was gekomen. Hij werd maar al te graag door de kerken binnengehaald. Ik heb hem ook nog mogen meemaken toen hij Amsterdam aandeed. En...vlgs mij zat zijn verleden Paulus helemaal niet "hoog"en bleef hij er mee "zitten". Het was juist zijn roem en kracht in de Heer om te laten zien wie Jezus is, dat Hij een levende God is en ook om (Godewelgevallig) nederig te blijven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events