Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2020 door Willem Ouweneel

Als christen zal ik nooit spotprenten van Mohammed publiceren

Als je eenmaal voedsel, kleding en onderdak hebt (vgl. 1 Tim. 6:8), is van al onze aardse goederen ‘vrijheid’ een van de allerbelangrijkste zegeningen en voorrechten. (Ik heb het hier niet zozeer over onze specifiek geestelijke vrijheid in Christus; zie o.a. Joh. 8:32,36; Rom. 6:18; 8:2; 2 Kor. 3:17; Gal. 3:13; 4:5.) Die aardse vrijheid is vooral: de vrijheid van meningsuiting, inclusief de vrijheid van godsdienst. Maar, net als al onze andere ‘rechten van de mens’ (eigenlijk een nogal wereldse uitdrukking), is deze vrijheid ‘genormeerd’. Dat wil zeggen: ze staat onder de geboden van God. Zogenaamde ‘vrijheid’ die ingaat tegen de geboden van God, is zonde, net als alle andere ongehoorzaamheid aan Gods geboden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Coronavirus: storm in een glas water of teken van de eindtijd?
- Waarom de coronapaniek mij beangstigt: met een kanon wordt op een mug geschoten
- De 'eindtijdkrant' van Jaap Dieleman: een klap voor fatsoenlijke bijbeluitleg
- De zondagsheiliging: wat moeten we ermee?
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
Meer over Willem Ouweneel »

Reacties

E
Beste Kees, ik denk dat je het stuk van onze broer opnieuw moet lezen en dan proberen de menselijke kaders weg te laten. Want een spotprent is over het algemeen, van wie dan ook toch een vorm van kwetsen. Waar het in een potprent omgaat, zoals Willem het ook probeert duidelijk te maken, gaat het echt om humoristische spotprent of ideologische spotprent.
P
Beledigde spotprenten over en weer is niets anders dan haat gevoelens kweken en we zien de gevolgen daar van. Als christen mogen we getuige van ons geloof maar niet overtuigen want daar gaat het meestal fout zeker vanuit andere religies. Als gekwetste christenen mogen wij dat bij Jezus neerleggen, jammer bij een ander geloof overtuiging gaat het over de hoofden van mensen.
Ook ik wil broeder Ouweneel bedanken en toevoegen: Paulus zei:word vervuld met de Heilige Geest! En... bij de vrucht van de Heilige Geest staat nergens dat respectloos/kwetsend spotten daar deel van uit maakt. Spotprenten goedkeuren/wenselijk achten(m.p. Rutte: "ze horen er nu eenmaal bij" (hoe christelijk is Nederland nog eigenlijk?)) is bepaald niet je openstellen voor de juiste gezindheid naar de vervulling met de Geest toe., integendeel je keert je juist van de Geest af en bedroeft de Geest alleen maar, vlgs mij.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen