Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 oktober 2020 door Geerten van Breugel

Voor Eppo Bruins heeft gebed in de Tweede Kamer een sleutelrol: "Geweldig hoe God in harten werkt"

Sinds 2015 zit hij in de Tweede Kamer en voor de komende verkiezingen kiest ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins ervoor zich weer beschikbaar te stellen voor een verkiesbare plek. Het resultaat: een zevende plek op de CU-kandidatenlijst. Een terug- én vooruitblik met een bevlogen politicus die gebed als sleutel ziet. “Het is geweldig om te zien hoe God daardoor in harten van mensen werkt.”

De afgelopen jaren werd Bruins vlug het diepe ingegooid, vertelt hij vanuit zijn Ermelose huiskamer. Een kabinet waarin de ChristenUnie een belangrijke rol vervult en waarin veel spannende momenten waren. Fraai was dat niet altijd; het Kamerlid werd snel ‘politiek volwassen’. “Politiek is niet altijd een mooi vak. In de politiek wordt er gelekt en dat moet je niet normaal gaan vinden. Als ChristenUnie willen we op een andere manier politiek bedrijven. En nee, we zijn geen heilige boontjes. Echt niet. Maar het is jammer dat men lekken deel van het spel vindt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Adam en Eva waren de eerste mensen die (Geestelijke) omgang hadden met de Heere en daardoor met de Heere communiceerden. De zondeval leidde tot de (G)eestelijke dood en de omgang met God werd verbroken zoals die was. De (G)eestelijke dood had tot gevolg dat Gods inwoning door Zijn Geest niet meer in ieder mens aanwezig was. Alleen diegenen die Hij vervulde voor een taak of ambt. Jezus herstelde de toegang tot de Vader door Zijn offer en zodoende ontvangen wij bij onze wedergeboorte de Geest van God en worden we geleid door Gods Geest.
Leuk artikel. Fijn dat op deze wijze politiek wordt bedreven. Jammer dat in Vlaanderen geen CU of SGP is...
G
een volk kan niet beter af zijn, dan als de regering voor het volk bid en biddend haar besluiten neemt; laten wij bidden dat in ons land de hele regering zich stelt onder Gods leiding en zo een zegen zal zijn voor ons volk en wij voorronde regering.

Dankbaar dat er al een groep is die zo probeert leiding te geven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen