black lives matter christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 september 2020 door Nienke Alblas

Black Lives Matter: "We willen het christendom niet vernietigen"

Afgelopen weekend kwam een document van Pat Robertson naar buiten waarin de evangelical stelt dat Black Lives Matter (BLM) 'anti-God' is. BLM-leider Partisse Cullors reageert op het bericht via Relevant Magazine. "Suggereren dat onze beweging het christendom wil vernietigen is schandelijk", aldus Cullors.

Cullors schrijft in zijn reactie dat hij begrijpt dat niet iedereen het eens is met de standpunten van BLM, maar dat de uitspraken van Robertson 'opruiend en gevaarlijk' zijn. "We hopen dat Pat Robertson terugkomt op zijn uitspraken die talloze mensen heeft beledigd."

"Mensen zijn gekwetst door de onzorgvuldige woorden van Pat Robertson. Op welk moment zullen de mensen die naast hem staan stilstaan en zeggen: genoeg is genoeg", schrijft Relevant. "Het christendom is gebaseerd op empathie, niet op haat. Amerika zal een verdeeld land blijven zolang haat en racisme niet is uitgeroeid."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je zou zeggen dat de BLM (Black Lives Matter) zichzelf tegen spreekt. Ze zijn tegen racisme, voor behoud van de zwarte (of getinte) medemens, maar zijn niet fel gekant tegen geweld van zwarte (of getinte) mensen tegen (zwarte of getinte) mensen. Naast alle andere geweldadigheden vanuit deze groep of organisatie kan ik dat onmogelijk met elkaar rijmen.