tang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 september 2020 door Mathijs van der Tang

Wijzen op complottheorieën is zo gek nog niet

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf SGP-ers complottheorieën heel geloofwaardig vindt. Prominente refo-influencers reageerden geschokt. Complottheorieën zouden onbijbels zijn. Onder hen die deze mening aanhangen zijn Jan Schippers en dominee W. A. Zondag. Complottheorieën zijn volgens hen lasterlijk en laten zien dat men geen vertrouwen heeft in het wereldbestuur door God.

In een artikel in het Reformatorisch Dagblad legt dominee Zondag zijn standpunt uit. Hij noemt onder andere de complottheorie dat China het virus stal uit een Canadees laboratorium, waarna het virus uit een Chinees lab ontsnapte. Dominee Zondag neemt met dominee Smytegelt deels terecht stelling tegen dit soort onbewezen theorieen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Mathijs van der Tang
- Nederland wordt geregeerd door een Sanhedrin van elitaire, hoogopgeleide farizeeërs, schriftgeleerden en hogepriesters
- BOA's die onze kerk controleerden lieten anti-racismedemonstranten hun gang gaan
- Premier Rutte, stop met het slopen van onze tradities
- D66-minister ontpopt zich tot een hogepriester van opstandige feministen
- Waarom kerken volgens Mathijs van der Tang open moeten blijven
Meer over Mathijs van der Tang »

Reacties

J
Het geloof in de een of andere complottheorie hoeft niet per definitie verkeerd te zijn. Er zijn nou eenmaal complotten in de wereld, of we dat nu leuk vinden of niet. Echter, we dienen wel met bewijzen en goede argumenten te komen. We mogen ons niet primair laten leiden door emoties en eenzijdige argumenten.
F
'Alertheid is Bijbels...' Hé, hé! Dat werd tijd zeg!In dat opzicht zijn er nog maar weinig oprecht Bijbelse christenen in deze wereld.H
Ik begrijp niet dat deze dominees kunnen beweren dat we niet zouden vertrouwen in het bestuur van God als je gelooft dat er een complot is. De hele geschiedenis laat zien dat er complotten zijn! Wie dat niet ziet, heeft zijn bijbel en zijn geschiedenisboeken niet goed gelezen... In het laatste bijbelboek Openbaring wordt nota bene het grootste complot aller tijden blootgelegd! En Jezus en Paulus etc. waarschuwen dat we waakzaam moeten zijn en ons niet moeten laten verleiden!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!