Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant wijst christenen op gevaar van complottheorieën

China zou door middel van het coronavirus met biologische wapens een oorlog beginnen tegen de Verenigde Staten. En miljardair Bill Gates zou corona verspreiden om door middel van zijn vaccinaties microships aan te brengen. Dergelijke complottheorieën worden aan de lopende band verspreid, merkt ook ds. W. A. Zondag in het Reformatorisch Dagblad op. Hoe moeten we ons als christenen hiertoe verhouden?, vraagt hij zich af.

De predikant van de gereformeerde gemeente in Dordrecht vindt het "werkelijk ontluisterend hoe respectabele mensen worden weggezet als bedenkers van een massamoord door middel van een pandemie". Zondag verwijst naar de Heidelbergse Catechismus. In zondag 43 wordt het negende gebod als volgt toegelicht: 'Dat ik tegen niemand valse getuigenis geve, niemand zijn woorden verdraaie, geen achterklapper of lasteraar zij, niemand lichtelijk en onverhoord oordele of helpe veroordelen.'

"Zoals Christus en de waarheid één zijn, zo zijn de duivel en de leugen één. Het verspreiden van dergelijk nepnieuws hoort óók bij de komst van de antichrist. Christenen moeten zich daarom verre houden van deze ongefundeerde theorieën", aldus de predikant.

Lees ook: Waarom christenen die complottheorieën verspreiden gevaarlijk bezig zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Het is inderdaad ontluisterend, ontluisterend dat zelfs hoogopgeleide mensen zich lenen voor het verdedigen van de msm. Terecht als wordt gesteld dat we geen valse getuigenis mogen spreken, echter in de huidige covid situatie zijn de bewijzen legio als je ze maar wilt zien/lezen. Nog ontluisterender wordt het wanneer mensen die een zeer duistere agenda hebben voor de mensheid (openlijk nogwel, daarnaast aantoonbaar!) worden verdedigd als respectabel!
A
En wat als die theorieën waar zijn? En wij inderdaad de bijbelse tekenen op ons afzien komen? Moeten wij elkaar niet waarschuwen?
J
Complottheorie.....

NEPnieuws......

Als de bekende media waarschuwen voor een bericht of facebook, twitter , youtube en andere bigtech bedrijven berichten verwijderen, zoals een groep amerikaanse doktoren die de leugen niet langer konden verdragen en een schreeuw naar de wereld wilden geven,

dan zouden we die berichten juist onder de loep moeten nemen, grote kans dat het om de waarheid gaat ! De Gates Foundation..., verdiep je er maar eens in, puur satanisch !
Toon meer reacties (15)