Brand Moria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen geschokt door megabrand vluchtelingenkamp Lesbos: "Gruwelijk"

Het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is nagenoeg geheel verwoest door een brand woensdag. De ongeveer 13.000 migranten in het kamp zijn geëvacueerd, meldt het ANP. Christenen delen op sociale media schokkende beelden en roepen op tot actie.

Volgens brandweerlieden waren er geen gewonden, maar had een onbekend aantal mensen last van ademhalingsproblemen door het inademen van rook. Door de brand brak grote paniek uit onder de bewoners. De vluchtelingen zitten veelal langs wegen rond het kamp. Honderden migranten probeerden naar de havenplaats Mytilene te vluchten maar werden tegengehouden door de Griekse politie.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Primair is de oorzaak van het probleem Griekse laksheid. De grieken zouden best wat harder kunnen lopen om het probleem te verminderen. Maar de gedachte zal ongetwijfeld zijn dat dat alleen maar een aanzuigende werking heeft.

Dat neemt niet weg dat de rest van Europa ten tijde van de euro-crisis Griekenland veel harder wist aan te pakken. En dat de Grieken veel meer geld kregen, dan nodig is om het probleem aan te pakken.

En dat zal ook effectiever zijn dan 500 kinderen hier heen halen. Want dat lost voor de rest niets op.
D
Ad de Boer heeft in eerste instantie gelijk. Doe wat je kunt, als christen (bidden), als burger, als medemens: de helpende hand bieden waar dat op je weg komt. Maar politici moeten ALTIJD redeneren vanuit het landsbelang. Wat is aanzuigende werking van een pardon? Om hoeveel échte vluchtelingen gaat het? Hoe raak je de gelukszoekers kwijt als ze eenmaal hier zijn - iedereen weet hoe Broekers-Knol hier faalt. En niemand heeft het over mensen die écht zwaar vervolgd worden. Christenen in Nigeria kunnen niet weg en kloppen hier niet aan...
N
In Nigeria zijn de afgelopen 20 jaar 100.000 Christenen vermoord.

In Ethiopië zijn de afgelopen tijd 500 Christenen vermoord door Islamitische jeugdbendes.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!