Lianne Ruitenbeek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Lianne Ruitenbeek: "Buitenwereld ziet SGP-vrouw vaak als hulpje in de keuken"

“De buitenwereld heeft vaak het idee dat SGP-vrouwen door SGP’s worden behandeld als hulpje die in de keuken thuishoort. Ten onrechte”, stelt Lianne Ruitenbeek. Zij stoorde zich onlangs aan dit videofragment waarin DWARS-voorzitter Wouter Ubbink een karikatuur maakte van de SGP-vrouw. Lianne schreef de voorzitter van de jongerenorganisatie van GroenLinks een open brief. CIP.nl sprak haar hierover.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Wij zijn van oorsprong niet reformatorisch, wel hebben we de kinderen op een refo-scholengemeenschap kunnen plaatsen. Bij de jaarvergaderingen b.v. was ik graag aanwezig maar kon dat niet altijd combineren met m'n werk. Dus nam mijn vrouw de honneurs waar. Dat kon dus niet. Ze had geen inbreng, geen kiesrecht, en zat daar in haar eentje tussen de zwarte pakken. Alleen de secretaresse was er nog, maar iemand moest toch schrijven, nietwaar? En dit is nog geen zes jaar terug.
W
Toch iets theocratisch als je het kerkelijk ambt (een merkwaardige juristenuitvinding van Calvijn) waar veel op af te dingen valt en een wereldlijk ambt zo bij elkaar brengt.
K
Als we de christelijke feministen moeten geloven, kunnen veel Bijbelteksten geschrapt worden. Vanuit Amerika is een sterke golf feminisme de kerk binnen gekomen.

Is is ook een eindtijd gebeuren ? Knielen voor het beeld dat opgericht wordt door de VN ?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.