Muur Westoever
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Raad van Kerken bijt van zich af na oproep Christenen voor Israël

Na deze oproep van Christenen voor Israël (CvI) over de brief van de Raad van Kerken aan minister Stef Blok (VVD) van Buitenlandse Zaken over de omgang met Israël, heeft diezelfde Raad nu ook een brief aan geschreven, melden diverse media. De Raad bijt van zich af en geeft aan haatdragende en zelfs dreigende berichten te hebben ontvangen na de oproep van CvI.

Israël gaat per 1 juli delen van onder andere de Westelijke Jordaanoever annexeren. Premier Netanyahu zegt dat dit de grootste en beste kans is sinds 1948 om deze stap te zetten naar een verdere soevereine staat Israël. Deze actie is omstreden. Veel landen uiten kritiek, waaronder Frankrijk. De Franse minister Jean-Yves Le Drian van Buitenlandse Zaken sprak van een grove schending van het internationaal recht.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Er wordt in de oorspronkelijk brief aan de Europese ministers niet alleen opgeroepen tot het nemen van sancties, maar om het verdrag op te schorten. Letterlijk: "For the sake of the EU’s credibility and accountability to its own fundamental principles, it must enforce conditionality clauses such as Article 2 of the EU-Israel Association Agreement, and suspend the Agreement in the event of the threatened annexation". Het woord 'suspend' betekent niets anders dan opschorten. Dus ik begrijp niet helemaal dat de RvK dit ontkent.
T
Het motiverende van de de palestijnse groeperingen is dat zij zich beschouwen tot de ummahummat al-Isl?m, het collectief van islamitische landen. Zij verdreven joden uit hun landen. De islam is politiek en de bron van vijandschap. Sinds het ontstaan van de staat Israel wordt zij grof bedreigd. De geschiedenis bewijst hoe weinig westerse landen Israel steunen in haar strijd om het bestaan. Laat christenen het evangelie verkondigen en buiten de politiek blijven.
H
“Beledigingen, haatdragende en dreigende reacties“ . Deze reacties komen uit een verkeerde bron.

Eigen mening belangrijker vinden dan die van een ander. En vervolgens je eigen mening tot waarheid verheffen en van daaruit de ander veroordelen, lijkt me een zitten op de troon van God.

En zo wordt de Geest die in Waarheid leidt terzijde geschoven. En verliezen christenen onderling de verbinding en eenheid.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.