Christenen voor Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen voor Israël hekelt 'eenzijdige anti-Israël-brief' van Raad van Kerken

Onlangs stuurde de Nederlandse Raad van Kerken een brief naar minister Blok, om hem te vragen om Israël te veroordelen, en de handelsverdragen met Israël op te schorten. De brief schiet Christenen voor Israël (CvI) in het verkeerde keelgat.

De brief is een reactie op de plannen van Israël om gebieden in Judea en Samaria te annexeren. De kerken die aangesloten zijn bij de Raad van Kerken zijn onder andere de PKN, het Leger des Heils, de Vrije Evangelische Gemeenten, en als geassocieerd lid onder meer de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten.

'Wij vinden het verbijsterend dat een kerkelijke organisatie zich op deze wijze bemoeit met de politiek, en Israël opnieuw eenzijdig in het beklaagdenbankje schuift', laat CvI weten. 'Daarom hebben wij deze open brief gestuurd aan de Raad van Kerken en de (geassocieerde) leden.'

Christenen die lid zijn van een van de kerken die aangesloten is bij de Raad van Kerken roept CvI op om per brief hun zorgen kenbaar te maken bij hun kerk. CvI heeft alle kerken die bij de Raad zijn aangesloten in dit bericht op een rijtje gezet.

Reacties

P
Wat een hoogmoed. Stuurt de Raad van Kerken ook brieven naar minister Blok over de onrecht die christenen ondergaan in Soedan, Jemen, China, Noord Korea, ....? De lijst is veel te lang. Zullen we dan China maar gaan boycotten? Geen olie meer uit het midden oosten? Stel je voor... Het is beschamend dat dat wij christenen een land veroordelen waar je vrij als christen, jood of moslim mag leven. Wat Israël betreft ook in Judea & Samaria. Laten we ontzag voor God hebben en trouw blijven aan zijn goedheid, want Hij is trouw!
Een duidelijk voorbeeld van nog springlevend antisemitisme aanwezig in christelijk Nederland, door de nog sterk aanwezige invloed van de vervangingstheologie. Daarvoor CvI, die dit haarfijn aanvoelt en hier terecht zich laat horen en even haarfijn de deelnemende kerken op een rijtje zet.

Zie ook de inbreng in cip artikel 03 juni 2020 door Opperrabbijn Jacobs. Een brief van de Raad van Kerken maakt mij verdrietig - dagboek van een opperrabbijn.
Beste C Hoek als ik op de link "deze open brief" klik, krijg je een brief van Christenen voor Israël waarin staat dat er een brief van de Wereldraad van kerken is gestuurd. Maar wel dat hij door de raad van kerken onderschreven is en onder de aandacht brengt bij minister Blok en de vaste kamerkomissie van buitenlandse zaken.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.