Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij baalt van antwoorden kabinet op vragen over coronabeperkingen kerken

'Open deuren en formalistische teksten', zegt SGP-leider Kees van der Staaij over het antwoord van het kabinet op zijn Kamervragen over uitvaarten en kerkdiensten. Hij is teleurgesteld, zo laat hij weten via Twitter en de site van de SGP.

Vorige week pleitte Van der Staaij in de talkshow Op1 opnieuw voor maatwerk met betrekking tot de coronabeperkingen waarmee kerken te maken hebben. Zo zei hij in de uitzending: “Ik ben dankbaar voor de versoepelingen die er allemaal zijn. Er was heel veel goed nieuws. Maar ik ben toch een beetje bezorgd. Staan de kerken ook op het netvlies of blijft het bij algemeenheden? Die algemeenheden kloppen overigens ook niet eens. Zo werd gesteld dat kerken heel veel schade aangericht zouden hebben. Het valt mij op dat uit allerlei onderzoeken blijkt dat dit helemaal niet klopt en te makkelijk is aangenomen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

O
Snappen doe ik het niet: ondanks versoepelingen (en het vaak niet houden aan RIVM-regels o.a. in supermarkten) dalende trend in alle relevante statistieken en daarmee afname van druk op de zorg. Bekende GGD-onderzoeken wijzen niet direct naar de kerken. Toch huiver: de ventilatie in kerken zou onvoldoende zijn, waardoor er risico is op uitgebreide besmettingen. Dan toch maar samenkomen met alle ramen en deuren wagenwijd open, biddend om de zegen voor de buurt. Min. De Jonge gaf het zelf de kerken mee: "Verspreidt het Woord en niet het virus".
P
Ben je als gemeente een eenheid als er beperkte maatregelen zijn. Waar blijft de verantwoordelijkheid als er keuzes gemaakt worden om de eredienst bij te wonen.

Een moeilijke oplossing of moeten we niet uitgaan met heel de gemeente anders niemand, laat ons verlangen uitgaan dat we eens de eredienst samen mogen belijden onder een dak.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.