Huijgen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 mei 2020 door Redactie

Waarom de kerk volgens Arnold Huijgen in coronatijd de neiging heeft "het braafste jongetje van de klas te willen zijn"

Nu er steeds meer maatregelen versoepeld gaan worden, barst ook de discussie los hoe kerken het met diensten moeten gaan doen. Tot dusver waren diensten met maximaal 30 personen toegestaan, maar werd daar nauwelijks gebruik van gemaakt. Per 1 juli zijn diensten met maximaal 100 personen toegestaan. Volgens theoloog en predikant Arnold Huijgen moeten kerken weer diensten gaan organiseren en hebben ze zich veel te terughoudend opgesteld: “Ik zie bij kerken soms de neiging om het braafste jongetje van de klas te willen zijn.” Theoloog Tom Mikkers wil juist dat de kerk achteraan aansluit: “Er is een alternatief mogelijk en we beschermen de levens van mensen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

K
Als Van der Staaij en consorten nu eens eerlijk zijn en niet alleen voor eigen parochie preken, dan moeten ze constateren dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen kerken, theaters en bioscopen. En dat betaald voetbal en sportscholen nog slechter af zijn.
C
Eens.

Prima reactie van Arnold Huijgen!Als er bijvoorbeeld door de minister-president wordt gesteld dat er bij kerkgang zoveel mensen door één deur gaan... Is dat zo? Die ene deur geldt inderdaad voor de meeste supermarkten. Maar als ik naar onze Dorpskerk kijk, beschikken we zelfs over vier deuren... Vreemd onderscheid dan toch?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.