Marianne Zwagerman en Piet Schelling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2020 door Jeffrey Schipper

Marianne Zwagerman ziet dat corona ‘dor hout’ kapt - is haar relativering terecht?

‘Het dorre hout wordt gekapt, misschien een paar maanden eerder dan zonder virus. Moet iedereen die nog in de bloei van zijn leven zit daar alles voor opofferen?’, stelde opiniemaker Marianne Zwagerman. Haar opmerking leidde op Twitter tot veel woedende reacties. Voor wie dierbaren heeft verloren of ziet lijden is dit een trap op het hart. CIP.nl bespreekt de stelling van Zwagerman met ds. Piet Schelling, schrijver van het boek ‘Denkend aan de dood kom ik tot leven’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Wordt het tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid in coronatijd? Anne Borkent antwoordt
- Segers tijdens coronadebat: "Ik kan terecht bij dertig casino's, maar niet bij mijn eigen kerk"
- Coronaregels lijken gebed zonder eind: horeca-ondernemers delen teleurstelling
- Terugkijken: RMU-voorman Jan Kloosterman over uitgestelde coronaversoepelingen
- Met de juiste ventilatie kunnen alle kerken open
Meer over Corona »

Reacties

Moedig van haar om een discussie aan te zwengelen, al is de verwoording niet echt handig. De oprechte en integere vraagstukken: hoeveel IC bedden willen we hebben? Hoe levensvatbaar moeten de mensen zijn? Hoeveel jaar rek je het leven door een intensieve behandeling? Is de IC wel wat sommige mensen willen voor hun laatste dagen? Wat zou je als oudere en lijdend mens willen? Houden we vast of laten we los. Weiger je mensen, of raad je een opname af en aan de keuze van mensen die op de IC willen?
E
Ouderen eten de pensioenen van de jongeren op, ouderen zorgen voor hoge kosten van de gezondheidszorg. De waarde van een mens, in verdiencapaciteit gerekend, neemt in onze cultuur af naar mate men ouder wordt, terwijl de kosten ivm hen in leven te houden stijgen. Een invulling van " dor hout". Emotioneel behouden ouderen hun waarde (opa en oma). Het is maar goed dat onze God Zich van ons waardesysteem niets aantrekt, we zijn allemaal even waardevol.
W
De uitspraak van Marian Zwagerman vind ik schokkend , onethisch. Voor oudere mensen span je je niet meer in. Absoluut deze uitspraken passen niet in een land als Nederland.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen