Baan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 maart 2020 door Patrick Simons

Arjan Baan ziet dat door corona onze toren van Babel instort: "Gods megafoon schudt ons wakker"

“Is het coronavirus voor jou als een grote berg waar je niet overheen kunt kijken en je godsconcept als een molshoop? Bestudeer dan het Woord van God om Hem echt te leren kennen.” Dat zei evangelist Arjan Baan vorige week tijdens een speciaal georganiseerde dienst voor jongeren. Via een livestream van Stichting Jij daar! sprak hij over het thema ‘Het coronavirus: Gods megafoon voor een dove wereld’.

Baan vertelt dat hij de toehoorders mag toespreken namens de Koning der koningen en ze mag bemoedigen. “Wij komen vanavond samen in een wankele wereld maar met het onwankelbare Woord van God waarvan we weten dat het vast en zeker is. Dat we er op kunnen varen, ook in deze moeilijke tijden. We zijn bij elkaar in de Geest verbonden in de wetenschap dat de Heere der Heeren de hele wereld in Zijn hand heeft. Het zal Hem niet ontglippen. Hij is in beheer. Hij laat niet los en laat niet varen het werk dat zijn Goddelijke hand begon.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen
- Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan
- Wederom journalisten bij kerken: "Verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien"
- Johan Derksen: "Waarom wel 600 man in de kerk en geen 10.000 man in De Kuip?"
- Wat vraagt God van ons als kerk in coronatijd?
Meer over Corona »

Reacties

H
Ik ben gesterkt door jou preek Arjan ,heb hem live geluisterd ,mocht het tot rijke zegen wezen.Gods nabijheid toe gewenst.

Ik had het niet mooier kunnen verworden, dank hiervoor.Want God heeft ons niet gegeven een geest van lafhartigheid, maar van kracht van liefde en bezonnenheid. (2 Timo 1.7)
P
Dat God het toelaat betekend niet dat Hij het gewild heeft. wij zijn zelf schuldig om onze zonden is het niet een waarschuwing om ons er op attent te maken dat wij weggezogen worden door weelde en zonde en God en Zijn woord op een zijspoor zetten. Opmerkelijk is de profetie in Mat.24, 36-44 dat deze wereld gelijk is aan de dagen van Noach. Al we deze boodschap niet aannemen zullen wij de boot missen en is deze virus niets vergeleken met wat ons te wachten staat als wij Jezus afwijzen.
Toon meer reacties (13)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen