Bob Venus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 januari 2020 door Romee Boots

Bob Venus heeft oog voor mensen die met pijn uit de kerk zijn gestapt: "Met mijn dogmatische houding sloot ik veel mensen buiten"

Vol enthousiasme loopt hij over het terrein bij zijn werkplek, op de biologische boerderij de Eemlandhoeve, vlakbij Amersfoort. "Hier hebben we een biologische winkel, waar ze zelfgemaakte producten verkopen; vlees van eigen erf, en groenten uit de moestuin." 

Een stukje verderop, voorbij de rondscharrelende kippen en hanen, komt een van de boeren aanrijden in zijn tractor. Achterin de stal, waar enkele koeien een droog onderkomen hebben, zit Bob Venus’ atelier.

"Dit is het project waar ik nu mee bezig ben," vertelt hij, wijzend naar ‘de Stoel van Babel,’ een groot ijzeren gestalte van zo’n 3 meter hoog, dat nu alleen nog te zien is voor de koeien in de stal. "Waar de Stoel precies over gaat, dat wil ik nog niet verklappen. Ik wil dat mensen ontvankelijk, zonder oordeel, kijken wat de Stoel van Babel met hen doet, en dat op hen af laten komen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Kerklozen
- "Oprechte christenen kunnen kerk en geloof niet combineren"
- David kon niet langer geloven in God: "Er is geen Heilige Geest meer die over mijn schouder meekijkt"
- Chris en Sjaak kunnen hun geloof niet combineren met de kerk: "Mijn geestelijk leven ontwikkel ik nu vooral buiten mijn kerk"
- Tjarko Evenboer gelooft nog wél in God: "Maar Hij moet groter zijn dan de christelijke religie"
- Lies Schreuders: "Mijn kerkloze jaren brachten me juist dichter bij God"
Meer over Kerklozen »

Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!