al-baghdadi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2019 door Patrick Simons

IS-leider gedood: goed nieuws voor christenen of juist niet?

Tijdens een Amerikaanse operatie in de nacht van zaterdag op zondag is IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi om het leven gekomen. Dat maakte president Donald Trump bekend tijdens een persconferentie. Maar wie was deze man eigenlijk? Hoe verliep de operatie? Wat betekent dit voor christenen? CIP.nl zocht het uit.

Abu Bakr al-Baghdadi was de leider van de Islamitische Staat (IS), een terroristische organisatie die wereldwijd verantwoordelijk is voor talloze slachtoffers van terreurdaden. Juist christenen zijn vaak het doelwit van deze organisatie. Al-Baghdadi stond bovenaan het prioriteitenlijstje van de Amerikaanse geheime diensten, zo vertelde Trump op de persconferentie. Hij was de meest gezochte terrorist ter wereld en men had een prijs van 25 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. In 2014 riep Baghdadi het kalifaat uit en daarna verdween hij van de radar. Hoewel er regelmatig audioboodschapen verschenen, werd hij niet meer gezien.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Christenvervolging
- Christenvervolging in Amsterdam: Bommeldingen bij kerk en doodsbedreigingen
- Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
Meer over Christenvervolging »

Terreurgroep IS
- De dood van IS-leider Al-Baghdadi vieren? Deze vier christenen verschillen van mening
Meer over Terreurgroep IS »

Reacties

Waar speelt de echte strijd zich af? Is het de tijd van de wetteloze die zich openbaart? Is het de strijd in de hemelse gewesten (Efeze 6: 12-13. We leven na 1948, de vestiging van de staat Israël. Judas 18 spreekt over de laatste tijden. Maar belangrijker is onze reactie op Judas 1:20.... Maar U geliefden, bouwt U op in uw allerheiligst geloof en bid in de Heilige Geest.
F
Auteur Patrick Simons stelt zich de vraag of wij als christenen wel blij mogen zijn met de dood van zo'n vijand, ergo of we hem niet lief moeten hebben. Ik denk zeker dat we opgelucht mogen zijn en dat de inhoud van Exodus 22:2 te extrapoleren is naar de ernstige, levensbedreigende misdaden die door IS gepleegd worden. Dan is de bestrijding ervan volkomen legitiem, ook als IS strijders daarbij gedood worden.
Een indrukwekkende actie door de USA onder leiding van Trump die medewerking van Rusland, Turkije en Syrië kreeg. Iedereen had belang bij een dode Al-Baghdadi omdat daarmee de laatste aanleiding voor Amerikanen om nog in Syrië militaire activiteiten te ontplooien wegvallen. Trump kan nu alle soldaten naar huis kan halen, terwijl Rusland en Syrië van de Amerikanen verlost zullen zijn. Christenen zijn onder Russische en Syrische bescherming betrekkelijk veilig, zelfs in Irak voorzie ik dat hun situatie zal verbeteren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen