schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 oktober 2019 door Nico Schipper

Wat waren we met z’n allen trots op onze boeren

Dit was niet de week van het eerlijke verhaal. Het begon allemaal onderweg naar het Malieveld. Dinsdag 1 oktober 2019. Een kilometerslange optocht van trekkers zorgde voor de drukste ochtendspits ooit. Maar vreemd genoeg was er in het hele land geen zure automobilist met een gezicht op onweer te vinden. Het was alsof een soort boer-zoekt-vrouw-romantiek zich van iedereen meester maakte. De boeren waren in een klap onze kanjers. Wat waren we met z’n allen trots op onze boeren.

Ondanks de overlast steunde pakweg 85% van de Nederlanders het boerenprotest. Een percentage waar de boeren handig gebruik van maakten. Heel het land staat achter ons! In allerlei praatprogramma’s doken op de avond van 1 oktober 2019 boeren op. Het was een keurig geregisseerde campagne. De kneuterige en spontane actie van zomaar een schapenboer bleek maar het halve verhaal. Grote geldschieters met een miljardenomzet en stevige belangen in de agrarische sector sponsorden de actie en huurden een professioneel communicatiebureau in voor een gelikte boodschap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
Stikstof is een administratief probleem. Waarom in Nederland niet dezelfde normen als in Duitsland toepassen?
J
Erik wat weet jij wat bijna alle mensen in Nederland (nog) niet weten. Zie vandaag de discussie en de vragen die CDA en SGP hebben gesteld over de betrouwbaarheid van de cijfers van het RIVM. Ik vind het RIVM boek maar een duister boek om te lezen
E
Jammer dat in dit artikel verkeerde cijfers gebruikt worden, de landbouw is nl verantwoordelijk voor 42% van de totale stikstof uitstoot. Daarbij wil ik ook aantekenen dat een heel groot deel van de Totale stikstofuitstoot door de landbouw weer opgevangen cq vastgelegd wordt in hun gewassen. Zoals u geconstateerd heeft, heeft er idd al een reductie plaatsgevonden van + 70% t.o,v 1994 Terwijl in de andere sectoren de uitstoot alleenmaar groter is geworden. Het gebazel over grote geldschieters met miljarden omzet is klingklare onzin.
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (2)