schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 oktober 2019 door Nico Schipper

Wat waren we met z’n allen trots op onze boeren

Dit was niet de week van het eerlijke verhaal. Het begon allemaal onderweg naar het Malieveld. Dinsdag 1 oktober 2019. Een kilometerslange optocht van trekkers zorgde voor de drukste ochtendspits ooit. Maar vreemd genoeg was er in het hele land geen zure automobilist met een gezicht op onweer te vinden. Het was alsof een soort boer-zoekt-vrouw-romantiek zich van iedereen meester maakte. De boeren waren in een klap onze kanjers. Wat waren we met z’n allen trots op onze boeren.

Ondanks de overlast steunde pakweg 85% van de Nederlanders het boerenprotest. Een percentage waar de boeren handig gebruik van maakten. Heel het land staat achter ons! In allerlei praatprogramma’s doken op de avond van 1 oktober 2019 boeren op. Het was een keurig geregisseerde campagne. De kneuterige en spontane actie van zomaar een schapenboer bleek maar het halve verhaal. Grote geldschieters met een miljardenomzet en stevige belangen in de agrarische sector sponsorden de actie en huurden een professioneel communicatiebureau in voor een gelikte boodschap.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Kees van der Staaij debatteert met minister over genderneutraal speelgoed: "Kunt u uw tijd echt niet beter besteden?"
- Azc mag Bijbelstudie verbieden van staatssecretaris; "Er zijn signalen dat er ten opzichte van christenen strenger wordt gehandhaafd"
- Slechte verhoudingen tussen SGP en ChristenUnie? Van der Staaij maakt met deze foto aan alle onzekerheid een einde!
- SGP, DENK en FvD clashen over islamitische gebedsoproep: "U bent de achternaam Bisschop niet waard"
- Kees van der Staaij preekt over de terugkeer van de verloren zoon
Meer over Politiek »

Reacties

g
Stikstof is een administratief probleem. Waarom in Nederland niet dezelfde normen als in Duitsland toepassen?
J
Erik wat weet jij wat bijna alle mensen in Nederland (nog) niet weten. Zie vandaag de discussie en de vragen die CDA en SGP hebben gesteld over de betrouwbaarheid van de cijfers van het RIVM. Ik vind het RIVM boek maar een duister boek om te lezen
E
Jammer dat in dit artikel verkeerde cijfers gebruikt worden, de landbouw is nl verantwoordelijk voor 42% van de totale stikstof uitstoot. Daarbij wil ik ook aantekenen dat een heel groot deel van de Totale stikstofuitstoot door de landbouw weer opgevangen cq vastgelegd wordt in hun gewassen. Zoals u geconstateerd heeft, heeft er idd al een reductie plaatsgevonden van + 70% t.o,v 1994 Terwijl in de andere sectoren de uitstoot alleenmaar groter is geworden. Het gebazel over grote geldschieters met miljarden omzet is klingklare onzin.
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.