henk binnendijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 september 2019 door Patrick Simons

Henk Binnendijk ziet dat veel christenen een verkeerd beeld hebben van de hemel

De hemel houdt Henk Binnendijk bezig. Niet omdat hij nu een dagje ouder wordt. De 85-jarige spreker en schrijver verlangt namelijk al naar de hemel vanaf het moment dat hij tot geloof kwam. In zijn nieuwe boek gaat hij daar verder op in. 'Hoe ziet de hemel eruit?' is een boek waarin Binnendijk uitgebreid schrijft over de hemel met veel persoonlijke verhalen en verrassende uitgangspunten. CIP.nl sprak met hem over de hemel, sterven én Israël en maakte daar een vijfdelige serie van. Vandaag deel 1: "Voor veel christen is de hemel te ver weg."

Henk stelt dat veel christenen een verkeerd beeld bij de hemel hebben. "Voor hen is de hemel uitsluitend de plek waar ze, als ze gelovig zijn, naartoe gaan na hun overlijden. Het hiernamaals dus. Ze zeggen: we leven nu op de aarde en als we in God geloven, gaan we straks naar de hemel. Daarmee is de hemel echt veel te ver weg. God wil het precies andersom hebben. De titel van het tweede hoofdstuk in mijn boek is dan ook 'De hemel nu, de aarde straks'.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Henk Binnendijk en de hemel
- Henk Binnendijk vertelt wat er volgens hem na de dood gebeurt: "Een christen sterft sowieso niet"
- Drie redenen waarom Henk Binnendijk verlangt naar de hemel
- Henk Binnendijk ziet dat 'christelijk' Europa een grote schuld op zich heeft geladen: "Toen de kerk ontstond, hebben we Israël buitengesloten"
- Henk Binnendijk over de allermoeilijkste periode in Jezus' leven: "Juist toén bleef de hemel gesloten"
Meer over Henk Binnendijk en de hemel »

Klik hier om het boek van Henk Binnendijk te bestellen

Reacties

M
Henk Binnendijk, dank u wel voor dit mooie artikel. Veel te weinig mensen hebben een persoonlijke relatie met God, met Jezus! Religie is een mooi woord, maar als het verwordt tot een ritueel waarbij de gewoonte overheerst, schiet je als mens je doel voorbij. De persoonlijke relatie maakt dat de Liefde waardevol is, dat je in die relatie Jezus echt wilt volgen - maar helaas ook dat ik ga merken dat ik me in veel kerken niet meer thuis voel. Gewoonte christenen noemde iemand het laatst.
B
Hoe kan een mens nou een relatie hebben met iets dat je nooit ziet, dat er nooit is, dat je alleen maar kan voelen? Een kind kan een relatie hebben met een onzichtbaar vriendje of vriendinnetje. Een volwassen mens toch niet?

Wat dat betreft is een relatie hebben en religie potato potato.Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen