Ds. J. M. D. de Heer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 juli 2019 door Ds. J. M. D. de Heer

Ik ben uit het hokje gehaald door een CIP-redacteur

Een hartverwarmende column. Zo is deze bekentenis van Jeffrey Schipper op me overgekomen. Toen ik hem per e-mail daarvoor bedankte, nodigde hij me uit om een publiek antwoord te schrijven. Wel, dat wil ik graag doen. Goede verhoudingen zijn belangrijk, een christelijke omgang met elkaar is een bijbelse opdracht. De Heere grifte ook het negende gebod in steen. Daarom hoop ik dat Jeffrey’s houding velen zal inspireren.

'Uit het hokje gehaald.' Zo heb ik deze column genoemd. Kennelijk zat ik voor Jeffrey Schipper lange tijd in een bepaald hokje. Dat duurde veel te lang, want in al die jaren kwamen er vervelende en verkeerde gedachten in hem op. Ik vind het edel dat hij daar openlijk voor uitkomt. Daarom heb ik hem als eerste laten weten dat ik zijn ‘sorry’ van harte aanvaard.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Zelf kan ik maar tot 1 conclusie komen in deze:

Het artikel is heel open en eerlijk verwoord.

Respect voor deze dominee die alle kritiek over zich heen krijgt en toch een goede uitleg geeft waar het eigenlijk bij allen om draait.

We moeten ons eigen ik buitensluiten wbt reacties van anderen.

Meer echt lezen en luisteren wat wordt er nu precies bedoelt.

Heilige huisjes loslaten is van levensbelang. Want God kan niets met ons beginnen zolang wij die nog vasthouden.

Het gaat altijd eerst om de eer en heiligheid van God.Dan de zondaar.

T
Geachte dominee,Bedankt voor Uw artikel! Als min of meer evangelische christen heb ik toch waardering voor de prediking in Uw Gereformeerde Gemeenten. Een prediking, die God op het hoogst verheerlijkt en de zondaar op het diepst vernedert.
@Thierry. Ik begrijp je reactie. Toch denk ik dat de uitwerking van deze prediking iets minder rooskleurig is. Het grootste gedeelte vd mensen uit deze kerken durft niet van genade te leven en durft niet te geloven dat ze gered zijn... dat is zeer zeker niet de intentie van de predikers maar wel de uitwerking in de praktijk. En dát vind ik persoonlijk buitengewoon treurig. Misschien moet je er in opgegroeid zijn om de diepste pijn hierover echt te kunnen voelen...H.groet Mariëlle
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.