arjan lock

Mooi

04 juni 2019 door Arjan Lock, EO Visie

Maak van vervolgde christenen geen 'martelaren'

Misschien is het u opgevallen: ook seculiere media in Nederland lijken steeds meer oog te krijgen voor het feit dat veel christenen wereldwijd worden vervolgd. Die toenemende aandacht voor christenvervolging is een positieve ontwikkeling en ook nodig. Daarbij is het de kunst één valkuil te vermijden.

In absolute aantallen vormen christenen volgens de meeste onderzoekers de grootste groep gelovigen die wordt vervolgd. Dat hier meer aandacht voor komt, juist ook in de seculiere media, is iets wat mij dankbaar stemt.

Door mijn reizen voor EO Metterdaad heb ik de afgelopen jaren heel wat gebieden bezocht waar christenen – en vaak trouwens ook andere geloofsgroepen – worden onderdrukt. Wat niet moet, is hen afschilderen als een soort martelaren (dat zie ik soms gebeuren).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Deze column van Arjan Lock verscheen in EO Visie

Reacties

Als het doel van dit artikel samengevat wordt in de laatste alinea, dan begrijp ik de relatie met de kop helemaal niet meer.Wat is de motivatie achter dit artikel? Is het de angst voor het feit dat er negatief over daders word gesproken, angst dat andere vervolgde groepen geen aandacht krijgen?Of bedoeld de schrijver met het woord ‘martelaar’ eigenlijk ‘slachtoffer’ en met ‘martelaarschap’ dus ‘slachtofferrol’?Een martelaar is iemand die vervolgt wordt/sterft vanwege geloof. Daar mogen we diep respect voor hebben en van leren.
REAGEER
Lock: De toon moet niet zijn "kijk eens hoe slecht die anderen -de daders-zijn".

Laten die "anderen" nou voor het grootste deel uit een "religie" komen die Islam heet. Maar dat mag niet worden gezegd. Als het een witte man is die een aanslag pleegt, dan wordt dat ( uiteraard) wel -zonder protest van Lock-benoemd, zelfs breed uitgemeten.

Er wringt iets, niet vanwege het "martelaarschap", maar vanwege die anderen....
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify