God

God

20 mei 2019 door Dick van den Bos

Ben Kroeske gelooft dat God je beloont als je op Hem vertrouwt: "God wil je overspoelen met Zijn zegen"

Ben Kroeske ging met een klein beetje spaargeld op zak een Bijbelschool doen in Amerika. Een enorme uitdaging, waarbij hij God blind moest leren vertrouwen. “Ik heb in die periode ontdekt dat je God blindelings kunt vertrouwen. Als je de principes die Hij in de Bijbel geeft toepast, dan zal je Hem gaan leren kennen als je herder, waardoor het je aan niets ontbreekt. Hij geeft zelfs meer dan genoeg.”

Ben Kroeske, nu voorganger van River Amsterdam, heeft hierover dit nieuwe boek geschreven. Daarin vertelt Ben aan de hand van persoonlijke verhalen over Gods hart van vrijgevigheid voor Zijn kinderen.

Ben vertelt. “Ik had altijd het idee dat als je God dient, dan moet je arm zijn en heb je altijd tekort. Dat was mijn beeld, mede door wat je in de praktijk ziet, misschien. Maar dat blijkt juist helemaal niet zo te zijn als je de Bijbel leest.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Ben Kroeske te bestellen

Reacties

G
Heel de Thora is er op gericht inclusief de feesten om dit te leren aan Israel en de volken. Het maakt niet uit of je dan arm of rijk bent. Arm zijn is per definitie niet beter, als wat rijker zijn dan arm. Het gaat erom hoe je je hart richt op God. Tegelijk zit er wel een spanningsveld in de ruwe werkelijkheid van het leven.

REAGEER
Mooi, broeder Kroeske. Mooie aanzet om af te rekenen met gierigheid en materialisme
REAGEER
Jezus zei: “Want wie van u, die een toren wil bouwen, zet zich niet eerst neder om de kosten te berekenen, of hij het werk zal kunnen volbrengen? Anders zouden, als hij de fundering gemaakt had, en het werk niet kon voltooien, allen, die het zagen, beginnen hem te bespotten, zeggende: Die man begon te bouwen, maar hij kon het niet voltooien.” Lukas 14:28-30. Dat is toch wat anders dan bidden en afwachten........ of begrijp ik het verkeerd? Moeten we onze financiën niet nauwgezet beheren en sparen ?
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify