Johannes Gerloff

Nieuws

10 april 2019 door Jeffrey Schipper

Waarom is de heilige stad Jeruzalem zo belangrijk voor moslims?

De enorme Rotskoepel op de Tempelberg lijkt aan te tonen dat Jeruzalem de heilige stad van de moslims is. Waarom is Jeruzalem voor de islamitische wereld zo belangrijk? Op deze vraag probeert Johannes Gerloff, theoloog en journalist, antwoord te krijgen tijdens het Israëlcongres van Christenen voor Israël. Hij sprak over ‘Jeruzalem, de islam en de Palestijnen’.

Gerloff maakt duidelijk waarom Jeruzalem zo’n belangrijke plaats inneemt voor het Joodse volk. “In het Oude Testament wordt Jeruzalem 641 keer genoemd. In het Nieuwe Testament is dat 144 keer het geval. In de tijd van koning Salomo werd Jeruzalem het centrum. ‘Heer, luister naar iedereen die bidt in de richting van Jeruzalem.’ Die boodschap was ook aan niet-Joden gericht. Denk aan de profeet Daniël. Hij zette zijn leven op het spel om te bidden in de richting van Jeruzalem. Daniël had een open raam in de richting van Jeruzalem. Jeruzalem staat centraal in de Joodse traditie. Voordat een Joodse bruidegom zijn bruid kust moet hij zelfs in staat zijn om te zeggen: ‘Als ik u vergeet, Jeruzalem, laat dan mijn rechterhand zichzelf vergeten’ (Psalm 137:5).

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk hier de komende activiteiten van Christenen voor Israël!

Reacties

E
Het lijkt me zinniger om op zo'n conferentie te vragen waarom Joden Jeruzalem zo'n belangrijke stad vinden, wat Joden er tegenwoordig aan Joodse dingen doen en wat ze er zouden moeten doen. Voor alsnog stel ik vast dat ze de tempelberg al decennia lang ongebruikt laten, hun gedoe bij de Klaagmuur slaat nergens op, want de Bijbel schrijft niet voor dat Joden bij de Klaagmuur zouden moeten bidden.
Oh, oh, Kees!

Schrijf liever niets, maar ga niet zeggen " hun gedoe bij de Klaagmuur slaat nergens op".
Toon meer antwoorden (16)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify