abortus

Nieuws

03 april 2019 door Dick van den Bos

CDA-minister wil anti-abortusdemonstranten weren: terecht of bizar? - CIP Podcast

EenVandaag heeft in een item laten zien dat anti-abortusdemonstranten op ontoelaatbare wijze zouden demonstreren bij abortusklinieken. CDA-minister Hugo de Jonge pleit voor bufferzones bij klinieken, zodat vrouwen in alle rust daarheen kunnen gaan. Dick en Jeffrey bespreken dit in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Beluister het fragment 1:20

Jeffrey legt uit waar het pleidooi van de minister vandaan komt.. “Er was bijvoorbeeld een kliniek in Den Bosch waar op autoramen is gebonkt. In Roermond zijn mensen tot in de wachtkamer achtervolgd en in Rotterdam zijn de sloten dicht gekit door demonstranten. Dit was begin dit jaar te zien in deze reportage van EenVandaag. De Jonge heeft nu besloten om hier iets aan te doen.”

Dick: “Ik heb me er hoogst over verbaasd dat de man van het CDA, zo’n ‘fijne christelijke partij’ die ons als christenen zou beschermen, dit smakeloos en schokkend vindt. Dat vind ik schokkend!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Het doorgeslagen egocentrisme, of moet ik zeggen, de doorgeslagen autonomie, of moet ik zeggen de doorgeslagen emancipatie; zij duld geen tegenspraak, alles wordt aan haar onderworpen......
REAGEER
Gelukkig zijn er ook in het seculiere circuit veel mensen die een afschuw hebben van abortus, zeker in een laat stadium. Zaak is om er geen Christelijk issue, maar een humanistisch issue van te maken. Een standpunt van mensen met het hart op de goede plek. Daarbij hoort ook veel begrip voor de vrouwen/meisjes die het overwegen te doen. Het wachten is op een cineast die een goede seculiere film maakt over het onderwerp. En artiesten die zich uitspreken. Maar vooral de alternatieven verdienen grote aandacht.
REAGEER
Van een CDA-minister had ik dit geluid niet verwacht. Dat geluid valt me behoorlijk tegen, kan ik u zeggen. Hebben critici dan gelijk, met hun uitspraak dat de C eigenlijk niks meer voorstelt? Er zijn hier en daar ook al dames met een zichtbare islamitische overtuiging binnengekomen, iets waar ik ook niet vrolijk van word. Enfin, mijn stem kregen ze sowieso al niet. Misschien heeft het CDA zijn langste tijd wel gehad...
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify