Hugo de Jonge

Nieuws

29 maart 2019 door AD

Minister De Jonge pleit voor bufferzones bij abortusklinieken

Minister De Jonge (Volksgezondheid) vindt dat er bufferzones mogen komen voor demonstranten bij abortusklinieken, laat het AD weten. 

Klinieken krijgen met enige regelmaat klachten van vrouwen die vinden dat ze door anti-abortusbetogers agressief worden bejegend. Demonstranten spreken vrouwen aan en dragen bijvoorbeeld posters met een ongeboren kind op hun buik. Het Humanistisch Verbond zei onlangs dat bijna alle abortusklinieken hiermee te maken hebben.

De CDA-minister vindt dit gedrag ongepast en komt daarom met deze maatregel. "Vrouwen moeten zich bij de entree van de kliniek niet hoeven te verantwoorden tegenover een wildvreemde over wat zij daar gaan doen. Helemaal niet op zo’n moeilijk moment in hun leven!" Tegelijkertijd benadrukt De Jonge dat het demonstratierecht in Nederland een groot goed is.

Stirezo Pro-Life is een van de organisaties die de protesten bij klinieken mogelijk maakt. Woordvoerder Hugo Bos onderstreept dat van 'agressieve activisten' geen sprake is. "Ons agressieniveau is nul. Wij willen vrouwen het liefst hulp bieden. Maar bij een demonstratieverbod of het landelijk instellen van bufferzones rest ons niets anders dan de confronterende aanpak." Bos voegt toe dat hij abortus moord vindt.

In een toelichting benadrukt zijn woordvoerder wel dat gemeenten zelf over die zones gaan. Binnenkort praat de Tweede Kamer over de kwestie.

Lees hier het volledige bericht in het AD.

Reacties

Als de betogers slechts duidelijk maken wat abortus eigenlijk inhoud en dit heftig of confronterend overkomt dan vraag ik me af, hoeveel rust en overtuiging de abortus plegers hebben in hun beslissing.
REAGEER
A
Triest voor Nederland en het (c)DA dat de leugen en dood regeert door deze minister de Jonge. Afbraak van het LEVEN in alle vormen moet zichtbaar worden door WAKKERE Wachters voor het Leven, halleluja

Shalom voor de ongeborenen, en hun draagmoeders, en verwekkers.
REAGEER
A
Bij dit onderwerp moet ik altijd denken aan Steve Taylor...

I blew up the clinic real good....
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify