podcast

Nieuws

20 februari 2019 door Dick van den Bos

GroenLinks steunt antisemitische beweging: waneer is de maat vol voor christenen? - CIP Podcast

GroenLinks heeft een motie aangenomen om de BDS-beweging (Boycott, Divestment and Sanctions) te steunen. Deze beweging is er sinds 2005 om een boycot van Israël te forceren, en het hun economie zo moeilijk mogelijk te maken. GroenLinks is de eerste partij in Nederland die deze omstreden beweging ondersteunt. Dick en Jeffrey bespreken het in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Beluister het fragment vanaf minuut 2:00

1) Het is een klap in het gezicht van de Joden
Jeffrey: "Het is niet verwonderlijk dat deze move van GroenLinks ook veel kritiek heeft opgeleverd. Dat is begrijpelijk, het is voor de joden een klap in hun gezicht! In het afgelopen decennium is antisemitisme toegenomen en vooral via islamitische gezinnen is het voortgebracht op de kinderen. Je ziet hetzelfde gebeuren in Parijs en Amsterdam. Keppeltjes kun je er nauwelijks nog dragen."

Dick: "Ik vind het bizar dat Nederlanders niet moedig genoeg zijn om te zeggen: hier trekken we een streep. Als ze aan de Joden komen, komen ze aan ons. Ik herinner me een verhaal uit Culemborg waar de Marokkaanse gemeenschap ruzie kreeg met de Molukse gemeenschap. De Molukkers pikten het niet, ze kregen vanuit de hele regio versterking en namen het heft in eigen handen. Als je dan naar de Nederlanders kijkt, wat gaat daar nou vanuit? Een beetje polderen, en vanuit onze luie stoel kijken hoe ze terug gaan naar Israël. Dat is heftig."

Jeffrey: "Ook de timing is heftig. Juist nu joden onder vuur liggen en incidenten zich opstapelen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Christenen verweren zich nauwelijks tot niet. Een gunstige uitzondering daargelaten. Als rechtgeaard christen kun je dus niet meer met GroenLinks door 1 deur. Hopelijk wordt dat door de verantwoordelijke bewindslieden begrepen.
H
Da;s waar, Terwijl moslims waar ze ook op straat lopen gewoon dat veilig kunnen doen zonder dat hen vertelt wordt hoe smerig en verachtelijk ze zijn. Het is zo jammer dat we niet allemaal het joodse recht hebben om mensen met een ander geloof te vermoorden, zoals dat in Deuteronomium staat. Maar ik weet dat het verboden is te weten, maar Mohammed en in de Koran wordt uitslkuitend positief over christenen gesproken en is Jezus een superheld
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher