Willem Ouweneel

Dagelijks leven

08 februari 2019 door Willem J. Ouweneel

Alcohol drinken als christen: wel of niet een goed idee?

Decennia geleden werd ik eens op een Amerikaanse luchthaven afgehaald door een evangelisch christen. Onderweg naar een bijbelconferentie stopten we om ergens te lunchen. Het was snikheet. Toen de goede man dan ook vroeg wat ik wilde drinken, zei ik in mijn onschuld: Een biertje!

Hij vertrok geen spier en bestelde het, maar later vertelde hij me dat hij wel door de grond had kunnen zakken van schaamte. Een christen die alcohol drinkt, en dat in het openbaar!! Tja, zo zijn veel Angelsaksische evangelische christenen. Ik reed eens met een Engelse vriend langs de beroemde Jamaica Inn in Cornwall (waar ik bijbellezingen hield) en stelde voor dat we daar eens een kijkje zouden nemen. Ook hij bestierf het bijna van schrik over zo’n onoirbaar voorstel… Maar ooit logeerde ik (ook weer voor bijbellezingen) bij een vriend in Manchester – een huisarts – die mij steeds vóór het avondeten ongevraagd een cream sherry bracht. Ik vroeg hem hoe zich dat verhield tot de andere Angelsaksische christenen die ik kende; zijn enige antwoord was: ‘Drink op, ’t is goed voor je.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

a
Mooie uitleg Willem, ik ga zo een lekker flesje Merlot kopen voor bij de pasta vanavond!! Kaarsje erbij en natuurlijk Efi....Wat is het leven toch mooi en wat is het genieten met de Heer in je leven!! Dankbaar!!Geniet maar (niet) met mate! ;-)

(Luister het liedje van Elisa Mannah maar. )
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify