Complot

Dagelijks leven

22 juni 2018 door drs Piet Guijt

Het leugenmechanisme van complottheorieën

In de Bijbel wordt vaak gesproken over waarheid en leugen omdat deze twee begrippen uiteindelijk te maken hebben met of leiden tot leven of dood. Heel bekend is dat Jezus van Zichzelf zegt, dat Hij de weg en de waarheid en het leven is (Joh. 14:6). Gods waarheid is de weg tot leven.

Het is van belang tot erkentenis der waarheid te komen (1 Tim. 2:4) en de waarheid te leren kennen omdat die vrijmaakt en leven geeft. Waarheid is een basisvoorwaarde voor het leven, voor samenleven; zonder waarheid is een samenleving niet mogelijk. Vandaar dat God het gebod gaf, dat de mens niet zal liegen, want door onwaarheid te spreken is er geen vertrouwen aanwezig.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

R
Vergeet niet dat veel van de bovengenoemde "complottheorieën" wel degelijk zijn te bewijzen en helemaal geen complottheorieën zijn, maar enkel het inzicht van mensen die door de leugens heen kijken. Vaak ook gebaseerd op berichten van onafhankelijke bronnen, zoals CIP! Het is immers de main stream media die gestuurd door belangen zaken te vaak verkeerd voorschotelt. (Zoals Isreal.) Al wordt die stelling al "complottheorie" genoemd... Het woord "complottheorie" wordt vooral misbruikt om mensen die door de leugen heen kijken monddood te maken.

REAGEER
A
Als christenen zullen we niet vaak te maken krijgen met complottheorieën? Wat denk je van deze: christenen worden voorgehouden dat God de langste tijd met deze aarde wel heeft gehad en dat Jezus spoedig terugkomt. Maar Jezus zei 2000 jaar geleden dat Hij spoedig zou komen en spoedig is spoedig, daar is met de beste wil van de wereld geen 2000 jaar van te maken. Op de website zoekdewaarheid.nl is voldoende bewijsmateriaal te vinden die deze ongefundeerde complottheorie ontmaskert en ontkracht, maar daar moet je wel voor open willen staan...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher