Jeruzalem

God

16 mei 2018 door ds. J. de Vreugd

De profetieën van Jesaja: een hoopvolle boodschap voor Israël

Adembenemend is het perspectief van de hoofdstukken in het tweede deel van de profetieën van Jesaja: troost, bemoediging, terugkeer en herstel; een hoopvolle boodschap voor de ballingen in Babel, en in samenhang daarmee een boodschap voor de goyiem.

Neem bijv. Jesaja 49: 22 en 23: 22 Zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik zal Mijn hand opheffen naar de heidenvolken, naar de volken zal Ik Mijn banier omhoogsteken. Dan zullen zij uw zonen brengen in de armen, en uw dochters zullen gedragen worden op de schouder. 23 En koningen zullen uw verzorgers zijn en hun vorstinnen uw voedsters. Zij zullen zich voor u neerbuigen met het gezicht ter aarde en zij zullen het stof van uw voeten likken. U zult weten dat Ik de HEERE ben: zij zullen niet beschaamd worden die Mij verwachten.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Jammer dat in dit artikel weer Gods spreken tot Israel en Gods spreken tot de gelovigen-uit-de-volken tegen elkaar uitgespeeld worden. Ridderbos zegt eerst (in 1953) dat Gods Woord in Jesaja vervuld is voor Israel en DAARNA dat het ook geldt voor de kerk. Dat is geen vervangingstheologie, dat is Bijbels. Eeuwenlang is Jesaja voor de kerk tot troost geweest. Eeuwenlang kwam de kerk in de plaats van Israel, omdat Israel haar Messias verwierp. Pas sinds 1948 komt Israel weer in beeld als de oude tak die opnieuw - heerlijk! - tot bloei komt.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher