lege rolstoel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 maart 2018 door Matthijs Vlaardingerbroek

‘In je genezing gaan staan’ creëert een ziekmakend Godsbeeld

Wat een feest was het voor ons als christenen, toen wij in 2014 de video zagen van de genezing van Simon Ekkelboom. Tijdens de Opwekkingsconferentie leek Simon op een fantastische manier van zijn spierdystrofie genezen. Fijn voor hem, maar vooral ook heel fijn voor ons. Wat een bevestiging van Gods kracht en almacht hier in ons eigen landje!

Nu een paar jaar later is de genezing bij Simon verdwenen. De enorme pijn is terug en de vraag rijst: ‘Wat is hier gebeurd? En wat doet dit met ons Godsbeeld?’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Reacties

B
Jaren terug was ik met mijn schoonvader in een genezingsdienst van Hans Koornstra. Koornstra bad vanaf het podium voor de zieken en vroeg hen om een hand te leggen op de zieke plek. Mijn Schoonvader legde zijn handen op zijn oren want hij was slechthorend. Na dit gebed constateerde hij dat de doofheid was verdwenen. Deze situatie heeft ongeveer twee jaar geduurd en toen begon de doofheid terug te komen en moest hij uiteindelijk een gehoorapparaat laten tijdelijke aanmeten.
B
Hij nam God niets kwalijk, integendeel hij was dankbaar voor de tijd dat hij weer goed kon horen. Zijn geloof in God was niet afhankelijk van zijn genezing maar werd hierdoor versterkt. Geloof in de 'Gever' en niet in de 'gave'.
A
Een eerlijke reactie van Matthijs Vlaardingerbroek! In zijn brief is hij mijns inziens toch ook onzorgvuldig. Hij schrijft aan Simon: '... je mag gaan ontdekken dat Hij je toch nog steeds draagt.' Hier zit bij Matthijs een bepaald beeld van God achter. Is dat het beeld van een lieve God die altijd bij ieder mens is en ieder mens altijd draagt?

We moeten Simon niet wéér op het verkeerde been zetten. Geloven in Jezus is nodig om gedragen te worden door God. Als Simon dat heeft gedaan en nog doet, alleen dan is die prachtige bemoediging terecht!
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!