henk stoorvogel

Henk Stoorvogel over spreken met authenticiteit: "Als luisteraar proef je: hier staat een man of vrouw uit één stuk"

19-12-2017 door Hendriëlle de Groot

Henk Stoorvogel geeft in deze videoserie zeven tips voor spreken met impact. De eerste tip was: kies de wijze waarop je wilt spreken, deductief of inductief. De tweede tip is: investeer in jouw authenticiteit. “Een prediker kan niet alleen met de Bijbel en met mensen bezig zijn, het is ook belangrijk dat mensen proeven dat hij het leven kent.”

In 1974 was er een bijzonder preekonderzoek van de onderzoeker Crawford. “Er was gepreekt in een kerk, een week later vroeg hij de mensen of ze nog wat van die preek wisten. Maar tien procent kon zich spontaan herinneren waar de preek die week ervoor over was gegaan. Toen de onderzoekers vertelden waar de preek over ging, ontkende dertig procent zelfs dat het daarover is gegaan,” zegt Henk Stoorvogel. Preken heeft toch geen zin, werd de teneur. Mensen kunnen het toch niet onthouden of ontkennen dat ze het hebben gehoord.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Henk Stoorvogel over spreken met authenticiteit: "Als luisteraar proef je: hier staat een man of vrouw uit één stuk"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!