gijsbert van den brik

video

30 november 2017 door Hendriëlle de Groot

Prof. dr. Gijsbert van den Brink vraagt zich af of wij van de apen afstammen

Hoe zit het met ons? Stammen we van de apen af? En wat zou dat betekenen voor onze relatie met God? In deze video van CIP.nl gaat hoogleraar en theoloog Gijsbert van den Brink in op schepping en evolutie, naar aanleiding van zijn boek En de aarde bracht voort.

Veel mensen vinden het wel denkbaar dat de aarde gigantisch oud en dat er verschillende levensvormen zijn, die zich in de loop van de tijd verder ontwikkeld hebben. Maar ze hebben moeite met het idee dat de mens op enig moment tevoorschijn is gekomen in dat evolutionaire proces. Het is toch uitgesloten dat de mens van de apen afstamt? “In de evolutietheorie is het zo dat mensen een gemeenschappelijke voorouder delen met de apen en ook met andere dieren.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

J
Van den Brink fantaseert dat de mens uit het dierenrijk zou kunnen afstammen, volgens de Bijbel is dit niet juist: Alle vlees is niet hetzelfde vlees, want het vlees van mensen is verschillend, en het vlees van dieren is verschillend, en dat van vissen is verschillend, en dat van vogels is verschillend: 1 Korinthe 15 vers 39.

Dit verklaart ook dat Adam in Genenis 2 vers 23 zegt, toen hij Eva voor het eerst zag,: Deze is ditmaal been van mijn beenderen en vlees van mijn vlees!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher