Karim Landoulsi

Waarom christenen zouden moeten leven als topsporters

10-10-2017 door Jeffrey Schipper
De Betteld
De Betteld is een christelijke camping en conferentiecentrum waar God centraal staat. Het is een plek waar je je kunt terugtrekken uit je dagelijkse bezigheden, en je kunt richten op God de Vader.

“Een topsporter neemt nooit genoegen met een derde of tweede plek. Goud is het enige dat telt. Laten we als christenen die mentaliteit overnemen.” Karim Landoulsi kwam bijna dertig jaar geleden tot geloof en dient Jezus nog steeds met veel passie. Deze maand spreekt hij op de christelijke camping De Betteld over overgave aan Jezus.

Hoe gaf je jezelf voor de eerste keer over aan Jezus?
“Mijn broer kwam op zijn twaalfde radicaal tot geloof. Later gold hetzelfde voor onze moeder. Bij hen zag ik direct wat een leven met Jezus bij hen uitwerkte. Als 15-jarige jongen was het voor mij erg bijzonder om te zien hoe blij ze thuiskwamen van een kerkdienst. Omdat ik zo nieuwsgierig werd, besloot ik een keer met hen mee te gaan. De enthousiaste kerk waarin ik terechtkwam, sprak mij enorm aan. Daar heb ik voor het eerst het evangelie gehoord. Het resultaat van goed nieuws is dat je blij wordt en dat is wat evangelie betekent. Vanaf die dag is mijn leven veranderd. Dat was een radicale stap.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Waarom christenen zouden moeten leven als topsporters
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!