Corlien Doodkorte

Corlien Doodkorte lag op de intensive care en schreeuwde het uit naar God

19-09-2017 door Hendriëlle de Groot

Corlien Doodkorte was ernstig ziek en ten dode opgeschreven. Reuma, borstkanker, de ziekte van Parkinson en een hartinfarct. Menselijkerwijs kon ze niet meer beter worden. Totdat er een wonder gebeurde. In een tweedelige serie spreekt Rik Bokelman met haar. In deze eerste video deelt Corlien, schrijfster van het boek Geen grappen God!, haar levensverhaal.

Ze heeft een bewogen leven achter de rug. Op haar 22e levensjaar werd Corlien al ziek. “In mijn boek heb ik het belangrijkste beschreven van wat er gebeurd is. Ik kreeg voor de eerste keer borstkanker toen ik 41 was. Ik was jong, had jonge dochters van 15 en 16 en vond dat een grote schock. Ik moest een borst verliezen. Op die leeftijd was dat lastig.”

Door deze moeilijke periode is ze goed heen gekomen, maar het ging van kwaad tot erger. Op 15 juni 2009 kreeg ze de diagnose Parkinson. “Ik sleepte met één voet. Als ik liep, bleef mijn voet langs mijn lichaam hangen. Ik had moeite met coördinatie.” De diagnose kwam als een klap. “Mijn moeder had het ook. Opnieuw wist ik het. Aftakelen, echt aftakelen. Dementie, daar was ik heel bang voor.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Corlien Doodkorte lag op de intensive care en schreeuwde het uit naar God
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!