Hannelore Otterloo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 mei 2022 door Redactie

Boek op komst over vrouw die opgroeide in Nederlandse sekte

Hoe is het om op te groeien in een sekte? En hoe herpak je je leven wanneer je de sekte eenmaal verlaat? Hannelore Otterloo groeide van haar derde tot haar achttiende op in de sekte ‘Gemeente Gods’. Pas in 2020 nam ze auteur Frank Krake in vertrouwen, die haar verhalen verzamelde in het boek Hannelore, het meisje uit de sekte. Dit is één van de weinige boeken over sektes in Nederland waarbij je als lezer van dichtbij het leven van een sektelid kunt meemaken. En vanaf vandaag is dit boek ook beschikbaar voor mensen die lezen lastig vinden. Graag brengen wij Hannelore, het meisje uit de sekte onder uw aandacht. Geschreven in toegankelijke taal.

Frank Krake
Frank Krake is een meester in het op papier zetten van gevoelige onderwerpen. Zo lukt het hem om met zijn verhalen een groot publiek te bereiken. De laatste jaren heeft Krake zich gebogen over grote onderwerpen. Zijn laatste boek ging over de grootste bankroof aller tijden, waarmee hij volop in het nieuws kwam. Daarvoor schreef hij het intieme portret van een man die moest onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog in De laatste getuige. Met Hannelore doet Krake het weer. Hij geeft de lezer de unieke kans zich te verdiepen in het leven van een persoon waarmee je anders nooit in contact zou komen. Krake stelt de vragen die je zelf zou stellen als je ooit de kans kreeg een voormalig sektelid te spreken. Want waarom zou je lid worden van zo’n groep? Wat speelt zich af achter de gesloten deuren van een sekte? En bovenal: waarom vertrok je niet?

Hannelore, het meisje uit de sekte
Dit is het indrukwekkende verhaal van Hannelore. Vanaf peuterleeftijd groeit ze op in de sekte waar ook haar ouders lid van zijn: de Gemeente Gods. De sekte zat in een oud klooster in Nederland en werd geleid door ‘profeet’ Sipke Vrieswijk en zijn partner Aagje. Hannelore komt niet veel buiten. Als kind vindt ze dat niet erg. Het is vertrouwd. Maar ze wordt gehersenspoeld en seksueel misbruikt. Na 15 jaar komt de politie haar bevrijden. Eigenlijk is dat niet wat ze wil. Ze is gewend aan de sekte en moet leren om een nieuw leven in de buitenwereld op te bouwen. Als lezer ben je getuige van haar ervaringen tijdens de sekte en erna. Dit boek vertelt je hoe het is om in een sekte te leven. En hoe het Hannelore lukt om zich daarna staande te houden.

Lees ook: Hannelore ontsnapte uit een sekte: "Het was eng om te kiezen tegen de profeet".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Staat al ruim een jaar bij mij in de kast (en gelezen). Hoezo boek op komst? Zeker een aanrader.
Vakanties
Hier adverteren?