Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2022 door Patrick Goede

Franklin Graham haalt uit naar Disney vanwege LHBTI-lobby: "In moreel verval geraakt"

Volgens evangelist Franklin Graham is Disney in "moreel verval geraakt" omdat het bedrijf zich heeft verbonden aan de LHBTI-gemeenschap en hun strijd tegen een nieuwe wet in Florida. De wet verplicht scholen ouders te informeren over eventuele gezondheidsproblemen van hun kinderen, ook verbiedt de wet leraren kinderen tot groep 6 over seksuele oriëntering en genderidentiteit te onderwijzen.

Disney stelde zich in eerste instantie neutraal op tegenover de nieuwe wet in Florida maar sloot zich uiteindelijk toch aan bij activisten en progressieve groeperingen die zich verzetten tegen de wet die ze omschrijven als de "Zeg geen gay"-wet volgens de Christian Post. Ook al is Disney gevestigd in Californië, toch bemoeit het zich met de wet vanwege druk vanuit de LHBTI-gemeenschap en door protesten onder eigen personeel in Disney World Florida.

"Deze wet had nooit toegelaten mogen worden. Ons doel als bedrijf is om de wet te laten herroepen door de wetgever of om de wet aan te vechten in de rechtbank", laat een woordvoerder van Disney weten. 

Volgens Graham hebben de bewoners van Florida met afschuw gereageerd op het verzet van Disney en gaat het ze "veel geld kosten". Graham: "Disney had een speciale belastingstatus waar ze enorm van profiteerden. Die raken ze nu kwijt omdat ze zich verzetten tegen de ouders van Florida, hun gouverneur en wetgevers."

Hij vervolgt: "Disney is in moreel verval geraakt. Walt Disney droomde van heilzaam familie vermaak. Hij zette zich volledig in voor families. Het moraal van de bedrijfstop van Disney ligt vandaag de dag in de goot. Ze proberen Gods originele familie-ontwerp te herdefiniëren en pronken met zonde."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties