De Verkenners
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2022 door Redactie

Stichtingen starten gezamenlijk videoproject uit Israël

Drie Nederlandse Israëlorganisaties starten gezamenlijk met De Verkenners, een educatief videoproject over Bijbelse plaatsen in Israël.

Om de liefde voor Israël (het land van de Bijbel) en de betrokkenheid bij kinderen te stimuleren, starten de stichtingen Steunfonds Israël / Isaac Da Costa, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies met een uniek Bijbels educatieproject: De Verkenners. Op locatie in Israël maakt een professioneel team tientallen educatieve video’s over Bijbelse plaatsen. Ook gaan ze in gesprek met lokale inwoners en worden de Bijbelse feesten in beeld gebracht.

De video’s duren ongeveer 5 minuten en zijn primair bedoeld voor kinderen in de leeftijd van ca. 8 tot 12 jaar. De video’s kunnen daarom bijvoorbeeld goed worden gebruikt ter ondersteuning van de Bijbelvertelling op de bassischool of in het verenigingsleven. Door de unieke beelden en de waardevolle informatie zijn de video’s ondertussen ook aantrekkelijk voor ouderen met belangstelling voor Israël en het Joodse volk.

De video’s zijn te bekijken via het YouTube-kanaal van De Verkenners en op de speciale projectwebsite (www.deverkenners.info). Op de projectwebsite zijn ook kijkwijzers (kijkvragen bij de video’s) en informatiebladen te vinden.

De eerste acht video’s zijn inmiddels beschikbaar op YouTube en op de website. Vervolgens verschijnt er elke week een nieuwe video. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de site, zodat ze een melding krijgen zodra er een nieuwe video geplaatst is.

De video’s worden geproduceerd door Frontline Media, een mediabedrijf uit Israël. De presentatie is in handen van twee Nederlanders die al enkele jaren in Israël wonen: Albert en Martha Groothedde. Albert is theoloog (specialisme Jodendom) en werkte dertien jaar als redacteur bij het Reformatorisch Dagblad. Martha werkte 15 jaar in het reformatorisch basisonderwijs. Vertegenwoordigers uit de breedte van reformatorisch Nederland lezen mee met de scripts.

Klik hier om de website van De Verkenners te bezoeken

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?