Daniel van Deutekom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 april 2022 door Redactie

Spreker Daniël van Deutekom: "Jongeren worden nauwelijks bereikt door de kerk"

Volgens spreker Daniël van Deutekom is het “nog nooit zo slecht gesteld geweest met de geestelijke gezondheid in Nederland”. Dat zegt hij in een YouTube-video van het onlangs door hem gelanceerde platform God First. “Veel jongeren lijden aan depressies en daar hebben wij als christenen een geweldig antwoord op.”

“De GGZ-wachtlijsten puilen uit, zoveel jongeren zijn depressief. Zo`n veertig procent van de jongeren denkt met regelmaat aan zelfmoord. De tijd waarin we leven is totaal gestoord. Eerst hadden we de coronapandemie en nu de situatie in Oekraïne. Het houdt maar niet op”, zegt Van Deutekom.

“Ik geloof dat we als christenen daarop een geweldig antwoord hebben, namelijk onze Heer Jezus Christus. Hij zet mensen vrij van depressie. Met regelmaat zie ik dat mensen bevrijd worden van depressies, nachtmerries en bezetenheid. Soms zitten mensen onder een zwaar en zwart deken, Jezus Christus haalt ze daaronder vandaan en zet ze vrij. Ik mag dat ook zien in mijn leven en bediening.”

“Momenteel moet ik pijnlijk genoeg concluderen dat de kerk deze jongeren nauwelijks bereikt”, vervolgt hij zijn verhaal. “Welke missionaire projecten heeft jouw kerk voor de jongeren in jouw stad of dorp? Ik durf te wedden dat we allemaal wel vinden dat we meer kunnen doen dan nu. Op social media is de kerk volledig afwezig. Wanneer heeft jouw kerk voor het laatst een video geplaatst met als doel gelovige en zoekende jongeren te bereiken? De meeste kerken doen dat niet, maar dat geldt ook voor de bediening. Ze zijn gericht op volwassenen, omdat het geleid wordt door volwassen voor volwassenen."

“En dat terwijl er een gat in de markt is voor de jongeren die het zo hard nodig hebben. De afgelopen tijd hebben we dat kunnen merken. Kijkend naar het coronavirus en de lockdowns. Wie was er in die tijd om hen te bereiken? Slechts een handjevol bedieningen maken er werk van om deze jongeren via social media op te zoeken. Dat is dan ook de reden waarom ik God First heb opgericht.”

“Ik sta hier in een nog lege studio van God First. Wij willen deze studio graag gevuld zien, zodat er mooie gesprekken kunnen plaatsvinden over het geloof en eventuele geloofsvragen. We hopen gasten te ontvangen, zowel jongeren als ouderen, die geweldige getuigenissen te delen hebben. Naar mijn mening is er gewoon te weinig content en met God First willen wij die christelijke content gaan maken.”

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het probleem is dat de meeste christenen (volwassen in leeftijd) niet leven vanuit een openbaring van Christus. Jongeren voelen dat feilloos aan, haken af en komen in de problemen. Met een rationeel geloof in dogma's over Jezus, gaan ze het in deze wereld namelijk niet redden. Jongeren hebben een openbaring van Christus in hun binnenste nodig om blijvend in het Licht te gaan wandelen. Anders vallen ze - hoe mooi de getuigenissen die er zijn ook mogen klinken - na verloop van tijd weer terug in hun oude leven. 1/2
Vakanties
Hier adverteren?