Pandemie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 januari 2022 door Patrick Goede

VS: Veel christenen keren niet terug naar hun kerk na de pandemie; 4000 kerken en twintigduizend voorgangers stopten

In de Verenigde Staten van Amerika blijkt dat veel kerkleden niet zijn teruggekeerd naar hun kerk na afloop van de coronapandemie. In Amerika stopten in totaal maar liefst 4000 kerken in 2020 en twintigduizend voorgangers verlieten hun bediening, dat meldt CBN News. Volgens David Kinnaman, voorzitter en CEO van The Barna Group, is "een derde van alle kerkleden" gestopt met naar hun kerk gaan. "Ze zijn niet meer op komen dagen."

Sommige christenen hebben door de coronapandemie heroverwogen of hun kerk niet te ver weg was, en zijn dichterbij huis naar de kerk gegaan. Zoals Dylan Parker en zijn vrouw: "Tot de pandemie ons vertraagde realiseerden we ons niet welke prijs we betaalden voor het leven in twee steden."

Een positieve kant aan de pandemie is dat er bij een aantal christenen een spirituele honger is ontstaan, zo zouden volgens de American Bible Society 181 miljoen Amerikanen voor het eerst de Bijbel hebben opengeslagen. Ook trok de Kerk nieuwe leden aan, zoals in Houston Northwest Church, waar een Baptistenkerk tegenover een appartementencomplex met alleenstaande volwassenen goed gelokaliseerd bleek tijdens de pandemie. "Ze voelden de pyschologische druk van het alleen-zijn en wilden ons daarom graag eens bezoeken", vertelt senior pastor Steve Bezner. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen