Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 januari 2022 door Redactie

Gert-Jan Segers reageert op debatcentrum dat geloofsgemeenschap wil worden wegens coronamaatregelen

Eerder deze week vertelde Yoeri Albrecht, directeur van Debatcentrum De Balie in Amsterdam, dat hij een kerk van zijn debatcentrum gaat maken om toch open te kunnen. Het debatcentrum nuanceert die woorden nu en wil geen kerk maar een geloofsgemeenschap stichten, zo meldt men op Twitter.

Afgelopen vrijdag maakte het kabinet tijdens een persconferentie versoepelingen bekend van de huidige coronamaatregelen. Er gelden echter nog geen versoepelingen voor de horeca en de cultuursector. Dat schoot bij veel mensen in die sectoren in het verkeerde keelgat. Ook Albrecht begreep er niets van, zo stelde hij bij het televisieprogramma WNL Op Zondag: “Ik begrijp niet helemaal waarom je op de Veluwe iedere zondag een 2000 jaar oud boek mag bespreken, maar in hartje Amsterdam niet bijeen mag komen om een boek te bespreken van afgelopen maand. Ik zie het verschil niet zo goed.”

Hij stelde daarbij wel dat dit niets ten nadele was van gelovigen en noemde de Bijbel een fantastisch boek. En dag later meldde De Balie op Twitter dat ze niet van plan zijn om een kerk te stichten maar een geloofsgemeenschap. ‘Spoedig meer’, laat het debatcentrum weten. CU-Fractieleider Gert-Jan Segers kon het niet laten daar met een knipoog op te reageren: ‘Als dit een geloofsgemeenschap wordt zoals ik die ken, is dit een hele mooie en dappere stap in geloof! Voortaan dus nul euro overheidssubsidie en het geld dat je wel hebt grotendeels weggeven aan mensen die het minder hebben. Ik zeg: doen!’

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gert-Jan slaat weer de spijker op dekop!
Vakanties
Hier adverteren?