Jurjen van Houwelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2021 door Redactie

Jurjen van Houwelingen vond alle vaccinweigeraars egoïstisch (en nu niet meer)

'Voor mij was wel of niet vaccineren namelijk een complete no-brainer. Ik had mijzelf allang laten vaccineren en vond iedereen die dat niet deed een 'viruswappie' en egoïstisch: iemand die niets over heeft voor zijn medemens', schrijft Jurjen van Houwelingen op de progressief-christelijke weblog Lazarus.

Tot hij erachter komt dat de vrijwilliger die hem elke week naar zijn atelier brengt zo’n ‘viruswappie’ is. 'Hij had zich principieel niet laten vaccineren en deed er felle uitspraken over', merkt Van Houwelingen op. 'Na dat eerste ritje met mijn nieuwe chauffeur – de ‘viruswappie’ zeg maar –realiseerde ik me: hier zit een man die mij vrijwillig naar mijn atelier wil brengen, één dag in de week. Dat is toch bepaald niet egoïstisch?'

Vroeger droeg de blogger een armbandje met de tekst WWJD: What Would Jesus Do? Hoe Jezus zich in de coronadiscussie zou opstellen durft Van Houwelingen niet te zeggen. 'Wat ik wel weet, is dit: Jezus zou in ieder geval liefhebben. Voor of tegen vaccineren, met of zonder QR-code, wel of niet genezen, Jezus is inclusief en houdt van iedereen. Onvoorwaardelijk.'

Lees hier de volledige blog van Jurjen van Houwelingen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Ik dacht, interessant, dat wil ik dan wel even lezen, maar helaas, verder dan een enkele redelijk oppervlakkige gedachte - op zich goed hoor - kwam het niet. Jammer, een gemiste kans, denk ik. Had gehoopt dat ie op onderzoek zou uitgaan, maar de meeste mensen hebben daar niet zo veel zin in of geen tijd voor misschien. Wellicht is de TV een te grote concurrent?
J
Hoi Theodor

Waarom moet die afsluiting eindigen met:

'... Jezus is inclusief en houdt van iedereen. Onvoorwaardelijk.'

Waarom wordt dat seculiere modestopwoord 'inclusief' hier gebruikt?

KLOPT dit?

"Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan?"

ANTWOORD:

'Ik zal hun openlijk zeggen: Ik heb u NOOIT gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der WETTELOOSHEID.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)