De Kerstspot van Hour of Power
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2021 door Hour of Power

Bijzondere kerstcommercial van Hour of Power op RTL5: "Een spot die raakt, zonder de inhoud uit het oog te verliezen"

Sinds eind vorige maand is de gloednieuwe kerstspot van Hour of Power te zien op RTL5. De commercial geeft een goed gevoel maar heeft tegelijkertijd een serieuze ondertoon waarin de missie van Hour of Power centraal staat. In een tijd van verdeeldheid wil Hour of Power met deze reclamespot de verbinding zoeken tussen mensen. 

Acteur Frederik de Groot (o.a. De Fabriek, Flikken Maastricht) en presentatrice/zangeres Anne Appelo (o.a. Kinderen voor Kinderen, The Lion King) deden van harte mee aan de commercial omdat ze achter de missie van Hour of Power staan. Ze waren ooit te gast in het tv-programma. Anne Appelo vertolkt de rol van de student Mirthe die op een zolderkamertje woont. Ze probeert uit te slapen, maar dat lukt niet omdat haar benedenbuurman, gespeeld door Frederik de Groot, in de benedenwoning een gezellige sfeer probeert te creëren met kerstmuziek. De muziek staat alleen net iets te hard. Je ziet dat de twee zich aan elkaar irriteren.

Geef de liefde door
Het einde van de commercial laat een ontroerend tafereel zien aan de ontbijttafel waar de twee elkaar hebben gevonden. De focus van het laatste shot gaat naar Mirthe’s kaart die in de kerstboom hangt en je leest als kijker de woorden: ‘Geef de liefde door’. Directeur Chris Tims vertelt over het proces van de kerstcommercial: ‘Het idee bij deze spot is dat we eigenlijk een Hour of Power variant van de supermarkt-kerstcommercials wilde maken. Een feelgood spot die raakt, zonder dat we daarbij de ware kerstboodschap uit het oog verliezen. Dat is denk ik heel goed gelukt.’ De komende weken staat Hour of Power helemaal in het teken van Kerst met op zaterdag 25 december een extra kerstuitzending.

"Jezus kon God zien in alles"

Anne Appelo over wat Kerst voor haar betekent
Voor Anne betekent Kerst allereerst de geboorte van Jezus, maar ook het begin van nieuw leven. Het begin van ‘de verlossing’. Ze legt uit: ‘Je wordt verlost van alles wat jij niet bent: je pijn, je verdriet. Je mag gaan zien hoe God je ziet. Het is een proces, iets waar je naar toe mag leven. Je mag weten: mijn omstandigheden zijn tijdelijk, ik kijk verder dan dat en ik zie God erdoorheen. Dat is eigenlijk wat Jezus ook deed in Zijn leven: Hij kon God zien in alles. En als je dat kunt zien dan is er dus altijd Licht, Hoop en Liefde. Het mooie van Kerst is dat er geen groter voorbeeld van hoop is dan de komst van Jezus.’

"Ik had voor mijn bekering Scrooge altijd gespeeld als een kille en onuitstaanbare man, maar nu met een warm kloppend hart voor de medemens"

Frederik de Groot over wat Kerst voor hem betekent
Frederik speelt al jaren de rol van Scrooge in het verhaal van Dickens. Een aantal jaar geleden kwam er een verandering in de intrepretatie van deze rol. ‘Dik voorbij mijn pensioengerechtigde leeftijd riep ik in mijn gedachten – tijdens een uitvaart nog wel – Jezus dusdanig hartstochtelijk te hulp dat Hij niet alleen voor mij tot een Werkelijkheid wordt, maar ook tot een Gids en Vriend voor het leven. Ik had voor mijn bekering Scrooge altijd gespeeld als een kille en onuitstaanbare man, maar nu met een warm kloppend hart voor de medemens. Ik hoop dat er bij alle mensen dezelfde vrede van de Christus, die Scrooge omver blies, voor altijd achterblijft.’

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heb de kertcommercial gezien en vond hem erg goed.

Er was gelijk een "klik".
Ja, In deze tijd moet het evangelie indalen! De commercial voldoet daar aan.
Toon meer antwoorden (1)