voorganger Burnett Robinson - Zevendedagsadventisten New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2021 door Redactie

Voorganger ontslagen na omstreden uitspraak over verkrachting binnen het huwelijk

"Als je iemand verkracht, laat het dan je vrouw zijn", om deze uitspraak werd voorganger Burnett Robinson geschorst door zijn gemeente. Inmiddels heeft het kerkgenootschap van de Zevendedagsadventisten besloten de predikant te ontslaan, meldt Religion News. "De kerk staat niet achter de woorden en standpunten van Robinson", aldus de reactie van de Zevendedagsadventisten.

Het algemene, wereldwijde bestuurstorgaan van de Zevendedagsadventisten benadrukt dat zij de boodschap van Robinson niet steunen. "Verkrachting en seksuele intimidatie van vrouwen zijn misdaden die niet goed te praten zijn. We zullen voorgangers en andere kerkelijk werkers blijven vertellen dat een redenering zoals die van Robinson niet juist is en niet wordt geaccepteerd in de kerk."

Robinson was jarenlang predikant van een kerkelijke gemeente in New York. Het wereldwijde kerkgenootschap van de Zevendedagsadventisten kenmerkt zich aan hun samenkomsten op zaterdag, omdat ze zich houden aan de sabbat en andere oudtestamentische regels. Tijdens een van zijn preken sprak Robinson over het huwelijk en de verhouding tussen mannen en vrouwen naar aanleiding van de woorden van Paulus uit Efeze 5:22: "Vrouwen, wees uw eigen mannen onderdanig, zoals aan de Heere."

Robinson legde in zijn preek het volgende uit: "Ik wil meteen benadrukken dat wanneer je getrouwd bent, vrouwen, je niet langer van jezelf bent. Je bent van je man... Mannen, als je iemand verkracht, laat het dan je vrouw zijn. Dan is het legaal." Verschillende toehoorders dienden een klacht in tegen de predikant en hij werd geschorst. Inmiddels is hij dus ontslagen. Robinson heeft niet op zijn schorsing en ontslag gereageerd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen